Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 13/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 21.1.2016
  • Značka:
  • X000302
Dražby a reality PAMAŠA, s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 228/2016
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražby a reality PAMAŠA, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kpt. Nálepku 3193405 Levice
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kpt. Nálepku
b) Orientačné/súpisné číslo 31
c) Názov obce Levice d) PSČ 93405
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Nitra , oddiel: Sro , vložka číslo: 19030/N
IV. IČO/ dátum narodenia 36706655
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Tatra banka, a.s.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Hodžovo nám.
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Bratislava I d) PSČ 81106
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 00686930
C. Miesto konania dražby Hotel Astrum Laus, Ul. P.O. Hviezdoslava 5859/2A, Levice, salónik na 1. poschodí
D. Dátum konania dražby 03. 03. 2016
E. Čas konania dražby 11:00
F. Kolo dražby 1.
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v k.ú. Studené, obec: MOST PRI BRATISLAVE, okres: Senec, zapísané na LV č. 896 vedenom katastrálnym odborom Okresného úradu Senec pod B1 :

  1. rodinný dom súpisné číslo 611, postavený na  pozemku  parc. č.62/155 
  2. pozemok - parcela registra „C“KN  parc. č. 62/155, druh pozemku: Zastavané plochy a nádvoria o výmere 103m², pozemokparcela registra „C“KN  parc. č. 62/183, druh pozemku: Orná pôda  o výmere 283m²,  

Podiel 1/1

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súpisné číslo 611 je situovaný v "novo vzniknutej resp vznikajúcej" obytnej zóne v severnej časti obce Most pri Bratislave miestnej časti Studené. Rodinný dom je riešený ako samostatne stojací dvojpodlažný objekt so sedlovou strechou, ako súčasť radovej zástavby rodinných domov navzájom prepojených v časti garáže. Obsahuje prízemie (1.NP - 104,24 m²) a obytné podkrovie (2.NP – 80,24 m²).

 

1. nadzemné podlažie (prízemie) je dispozične riešené ako denná časť rodinného domu. Pozostáva zo zádveria s točitým schodiskom, miestnosti WC, obývacej izby s kuchynskou časťou a jedálňou a špajzy. Samostatným priestorom je garáž prístupná z exteriéru rodinného domu, z uličnej aj dvornej časti.

2. nadzemné podlažie (obytné podkrovie) je dispozične riešené ako nočná časť rodinného domu. Pozostáva z centrálnej haly so schodiskom, troch obytných izieb, kúpeľne a šatníka. Z jednej obytnej izby je prístupný balkón s výmerou do 5m².

 

Založenie objektu je priemerne v hĺbke do 1,0m na základových betónových pásoch s vodorovnou hydroizoláciou proti zemnej vlhkosti. Zvislé nosné konštrukcie sú murované z keramických tvaroviek hrúbky do 300mm, doplnené tepelným izolantom hrúbky 100mm. Deliace priečky sú murované. Stropná konštrukcia 1.NP je železobetónová monolitická s rovným podhľadom, garáže drevená trámová so zaveseným podhľadom. Stropná konštrukcia 2.NP je realizovaná ako zavesený SDK podhľad na drevenej trámovej konštrukcie zastrešenia. Strešná krytina je betónová tašková. Klampiarske konštrukcie strechy sú z pozinkovaného plechu – úplné, ostatné klampiarske konštrukcie sú vyhotovené ako hliníkové. Povrchová úprava vonkajších stien je zateplená kontaktným zatepľovacím systémom vrátane ušľachtilej povrchovej úpravy, v časti garáže je realizovaný keramický obklad. Vnútorné omietky stien sú realizované prevažne ako sadrové stierkové. Okná vrátane vstupných dverí a dverí sú osadené plastové s izolačným zasklením, doplnené o hliníkové interiérové žalúzie, v uličnej časti sú osadené aj plastové exteriérové rolety. Ostatné interiérové dvere sú drevené hladké, osadené v drevených obložkových zárubniach, do špajzy realizované ako posuvné. Podlahy na úrovni 1.NP sú realizované s povrchovou úpravou z keramickej dlažby, na úrovni 2.NP prevažne veľkoplošné laminátové, v kúpeľni je keramická dlažba. Vykurovanie rodinného domu je  ústredné teplovodné  radiátorové. Zdrojom tepla je plynový kotol ústredného kúrenia situovaný v kúpeľni na 2.NP vrátane ohrevu TÚV. Zariadenie kuchyne obsahuje kuchynskú linku z materiálov na báze dreva dĺžky 5,2m so zabudovaným kuchynským plastovým drezom s pákovou vodovodnou batériou, digestorom, sklokeramickou elektrickou varnou doskou, elektrickou rúrou a umývačkou riadu, keramický obklad pracovnej plochy kuchynskej linky je po spodný okraj horných zavesených skriniek. Samostatná miestnosť WC na úrovni 1.NP obsahuje WC misu so zabudovaným splachovacím mechanizmom a keramické umývadlo s pákovou vodovodnou batériou, keramické obklady stien do výšky 1,52m. Kúpeľňa na úrovni 2.NP rodinného domu obsahuje hydromasážny sprchovací kút, plastovú vaňu, 2x keramické umývadlo s pákovými vodovodnými batériami a WC misu so zabudovaným splachovacím mechanizmom, celostenový keramický obklad stien. V predsieni na úrovni 1.NP a v hale na úrovni 2.NP sa nachádzajú vstavané skrine. V objekte  je rozvod svetelnej a motorickej elektrickej inštalácie, rozvody vody z pozinkovaných potrubí studenej a teplej, kanalizačné rozvody plastové, rozvody plynu, anténne rozvody a rozvody zabezpečovacieho zariadenia. Objekt rodinného domu je vybavený bleskozvodom. Garážová brána s automatickým ovládaním, segmentová. V rámci rodinného domu sa nachádzajú klimatizačné jednotky a kamerový systém. Je zrealizovaný kontaktný zatepľovací systém, klimatizačné zariadenia a kamerový systém.

           

Príslušenstvo:

Oplotenie – predné: oddeľuje priestor predzáhradky od uličného priestranstva. Základy plota sú betónové pásové, podmurovka murovaná z plotových tvárnic. Výplň plota je drevená latovaná medzi výstužnými murovanými stĺpikmi. Súčasťou plota je 2x vstupná bránka na pozemok drevenej rámovej konštrukcie. V oplotení sa nachádza merné miesto spotreby elektrickej energie a plynu.

Oplotenie – bočné: oddeľuje priestor dvora od uličného priestranstva a susedných pozemkov. Základy plota sú betónové pásové, podmurovka murovaná z plotových tvárnic. Výplň plota je drevená latovaná medzi výstužnými murovanými stĺpikmi.

Vŕtaná studňa priemeru 200mm je situovaná v dvornej časti pozemku. Určená je pre záhradné účely pomocou ponorného čerpadla. Celková hĺbka studne 11,0bm.

Prípojka vody na parc. KN č. 62/183 je vedená od miesta napojenia cez vodomernú šachtu po objekt rodinného domu. Slúži pre potreby zásobovania objektu rodinného domu pitnou vodou z verejného vodovodu. Plastová priemeru 40mm.

Vodomerná šachta, prípojka kanalizácie, prípojka plynu, prípojka elektro, spevnené plochy z betónovej dlažby, z riečneho štrku, pergola, záhradný bazén, záhradný rozvod

 

Pozemky:

Pozemky sú situované v "novo vzniknutej resp. vznikajúcej" obytnej zóne v severnej časti obce Most pri Bratislave - miestna časť Studené. Vzdialenosť nehnuteľnosti od centra miestnej časti Studené je do 500m, od centra obce Most pri Bratislave je do 2,7km. Nehnuteľnosť je prístupná v rámci zónovej jednosmernej komunikácie so spevneným betónovým povrchom vozovky.

Pozemok, parc. KN č. 66/155 je dvor a predzáhradka rodinného domu. Pozemok, parc. KN č. 66/155 je plne zastavaný objektom rodinného domu súpisné číslo 611.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Rodinný dom je napojený na všetky dostupné verejné inžinierske siete - vodovodnú, kanalizačnú, elektrickú a plynovú. Vek rodinného domu k dátumu ohodnotenia je cca 7 rokov.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Záložné právo v prospech Tatra banky, Hodžovo nám.3, 811 06 Bratislava IČO 00 686 930 na rozostavaný rodinný dom na parc.č. 62/155 a parc.č. 62/155, 62/183 na zabezpečenie úveru podľa zmluvy č. V 345/07 zo dňa 19.2.2007

Poznámky:
Oznámenie o začatí výkonu záložného práva v prospech Tatra banka a.s. (IČO: 00686930) na pozemky p.č. 62/155, 62/183 a rodinný dom s.č. 611 na p.č. 62/155 (P-686/15)
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
podľa ZP č.237/2015 zo dňa 16.12.2015
K. Najnižšie podanie 142.000,- €
L. Minimálne prihodenie 200,- €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 15.000,- €
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. bezhotovostným prevodom na účet dražobníka alebo vkladom na
účet dražobníka, č.ú. 2622765920 /1100, vedený v Tatra banke, a.s. Bratislava, var. symbol 482015,
2. bankovou zárukou – veriteľ bankovej záruky Dražby a reality PAMAŠA, s.r.o., Kpt. Nálepku 31, 934 05 Levice,
3. do notárskej úschovy – príjemca z notárskej úschovy Dražby a reality PAMAŠA, s.r.o., kpt. Nálepku 31, 934 05 Levice,
4. v hotovosti k rukám dražobníka,
5. dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť šekom, zmenkou ani platobnou kartou.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. originálom príkazu na úhradu preukazujúcim odpísanie finančných prostriedkov z účtu navrhovateľa za predpokladu ich následného pripísania na účet dražobníka, 2. originálom potvrdenia o vklade peňažných prostriedkov na bankový účet v hotovosti vydaného bankou, 3. originál listiny preukazujúci vydanie bankovej záruky, 4. originál listiny preukazujúcej zloženie dražobnej zábezpeky do notárskej úschovy, 5. príjmový doklad od dražobníka
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Do otvorenia dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Bezhotovostným prevodom na účet účastníka dražby, vrátenie listiny preukazujúcej vydanie bankovej záruky, bez zbytočného odkladu po skončení dražby alebo po upustení od dražby, najneskôr však do 3 dní od skončenia dražby alebo od upustenia od dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný uhradiť cenu dosiahnutú vydražením najneskôr
do 15 dní odo dňa skončenia dražby na účet dražobníka 2622765920 /1100, vedený v Tatra banke, a.s. Bratislava, var. symbol 482015. Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 10.02.2016 o 13.00 hod. a 24.02.2016 o 13.00 hod.
Miesto obhliadky Most pri Bratislave, k.ú. Studené, s.č. 611
Organizačné opatrenia Obhliadka sa uskutoční po predchádzajúcom ohlásení na t.č. 0907 303 983, deň pred obhliadkou.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
- vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením do 15 dní,
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby

- predmet dražby odovzdá predchádzajúci vlastník po predložení osvedčeného odpisu notárskej zápisnice o priebehu dražby a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov,
- užívacie právo k predmetu dražby prechádza odovzdaním predmetu dražby o čom dražobník vyhotoví zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby.
- predchádzajúci vlastník odovzdá vyprataný predmet dražby, kľúče od dverí, vrát, ovládače od diaľkovo ovládaných brán a dokumenty ako sú kolaudačné rozhodnutia, geometrické plány, nájomné zmluvy a spoločne s vydražiteľom si navzájom potvrdia konečné stavy na meračoch médií.

S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Yvlin
c) priezvisko Hörömpöliová
d) sídlo Na bašte 1, 93401 Levice