Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 13/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 21.1.2016
  • Značka:
  • X000332
Dom Dražieb s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo DDBA 020/2015
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dom Dražieb s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Podzámska3792001 Hlohovec
a) Názov ulice/verejného priestranstva Podzámska
b) Orientačné/súpisné číslo 37
c) Názov obce Hlohovec d) PSČ 92001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Trnava , oddiel: Sro , vložka číslo: 26178/T
IV. IČO/ dátum narodenia 45711933
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Priestory spoločnosti Dom Dražieb s.r.o., Podzámska 37, 920 01 Hlohovec
D. Dátum konania dražby 19. 01. 2016
E. Čas konania dražby 10,30 hod.
F. Kolo dražby opakované
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú:

  • stavba, súp. č. 415 na parcele reg. „C“ č. 1008, rodinný dom
  • parcela reg. „C“ č. 1008 o výmere 369 m2, zastavané plochy a nádvoria
  • parcela reg. „C“ č. 1009 o výmere 444 m2, záhrady

zapísané na LV č. 83 vedenom Okresným úradom Prievidza, k.ú. Osľany, obec Oslany, okres Prievidza, vo vlastníctve: Žofia Zaťková, rod. Komňaťanová, nar. 07.04.1956, trvale bytom Hviezdoslavova 415/58, 972 47 Oslany, SR, v podiele 1/1.

Dražba sa vzťahuje na vyššie uvedené nehnuteľnosti vrátane všetkých ich súčastí a príslušenstva najmä na vodovodnú prípojku, kanalizačnú prípojku, elektroprípojku, spevnené plochy, parkovacie plochy, chodníky, oplotenie a sadové úpravy pokiaľ zmluva o zriadení záložného práva neurčuje inak.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súpisné číslo 415 sa nachádza na pozemku parcelné číslo 1008 v obci Oslany. Dom bol postavený v roku 1930, je jednopodlažný, strecha sedlová, krov drevený, krytina je z pálenej škridle, dispozične pozostáva z troch izieb, chodby, kúpeľne, WC a skladu. Vypočítaná zastavaná plocha 1. NP je 116,12 m2.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Základy domu tvoria kamenné a betónové pásy, steny sú murované klasickým spôsobom zo zmiešaného materiálu, prevažne z nepálenej tehly, vonkajšie omietky sú brizolitové, vnútorné omietky sú vápenné hladké, stropy sú drevené s rovným podhľadom, podlahy v izbách sú s povrchom z PVC, ostatné sú prevažne z keramickej dlažby, vstupné dvere sú drevené s presklením, interiérové dvere sú drevené hladké a dyhované s presklením, okná sú prevažne novšie plastové s izolačným dvojsklom s interiérovými hliníkovými žalúziami s nedokončenými prácami pri osadení, časť okien je pôvodných drevených zdvojených, v kuchyni je novšia kuchynská linka s nerezovým drezom s odkvapkávacou plochou a pákovou nástennou batériou, inštalovaný je elektrický sporák so sklokeramickou platňou typ Amica, stena medzi pracovnou doskou a nástennými skrinkami je obložená keramickým obkladom, v kúpeľni je murovaný a keramickým obkladom obložený sprchovací kút a keramické umývadlo s pákovými batériami, osadený je elektrický zásobníkový litrový ohrievač vody, steny sú obložené keramickým obkladom, vybudovaná je podlahová vpusť, v miestnosti WC je kombizáchod a keramické umývadlo s výtokovým ventilom studenej vody, steny sú čiastočne obložené dreveným obkladom, kúrenie je lokálne elektrickými kolektormi, v obývacej izbe je obmurovaná kozubová vložky, elektroinštalácia v dome je svetelná a motorická, dom je napojený na verejný vodovod, vodomer je vo vodomernej šachte, kanalizácia je zvedená do žumpy. Plot od ulice má betónovú podmurovku, výplň z oceľovej tyčoviny v rámoch medzi stĺpikmi.


V zadnej časti domu je hospodárska prístavba, v ktorej je sklad a chliev, základy sú betónové, steny murované z tvárnic, strop drevený s viditeľnými trámami, strecha je pultová so skladanou krytinou, podlahy betónové hrubé, dvere drevené hladké, okná jednoduché, údržba prístavby je čiastočne zanedbaná. Vypočítaná zastavaná plocha 1.NP je 52,27 m2.

Vo dvore je murovaná hospodárska stavba, podpivničená s jedným nadzemným podlažím, sedlovou strechou, klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu, krov je drevený, krytina z azbestocementových vlnoviek, základy tvoria betónové pásy, steny sú betónové a murované z tvárnic, stropy železobetónové a keramické, vonkajšie omietky nie sú dokončené, podlahy betónové, dvere drevené hladké, vráta plechové, okná sú jednoduché drevené a kovové, elektroinštalácia je svetelná, údržba je zanedbaná. Vypočítaná zastavaná plocha 1.PP je 21,32 m2 a 1.NP je 21,32 m2.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
- Na parc. č. 1008, 1009 a č.s. 415 na parc. č. 1008 - záložné právo v prospech Prvej stavebnej sporiteľne, a.s., Bratislava na základe zmluvy o zriadení záložného práva - V 3031/2010 - VZ 224/10;
- EX 31445/13 - P - JUDr. Rudolf Krutý PhD. - EOS KSI Slovensko s.r.o. Ba - zriad. ex. zál. práva - Z 1176/15 – VZ 87/15.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením nevydražené
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Peter Kysucký
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Podzámska
b) Orientačné/súpisné číslo 37
c) Názov obce Hlohovec d) PSČ 92001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 29.11.1975
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby bola stanovená podľa znaleckého posudku č. 78/2015 vypracovaným znalcom Ing. Miroslavom Tokárom zo dňa 28.10.2015 na sumu 15 300,00 € (slovom pätnásťtisíc tristo eur).