Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 13/2016
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 21.1.2016
  • Značka:
  • X000354
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 1011/2015
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Gunduličova 381105 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Gunduličova
b) Orientačné/súpisné číslo 3
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 81105
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Hotel EMPIRE ****J. Hajdóczyho 11, 917 01 Trnava, miestnosť "Veľká zasadačka"
D. Dátum konania dražby 18. 01. 2016
E. Čas konania dražby 10:20 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č.6978, katastrálne územie Senica,  Okresný úrad Senica – katastrálny odbor, obec  Senica, okres Senica a  to:

 

Stavby:

byt č. 29, na 3 p., vchod 38, bytového domu so súpisným číslom 472, postavenom na parcele reg. „C“ č. 2866/79, 2866/80, 2866/81

 

podiel priestoru na spoločných čatiach a spoločných zariadeniach domu vo veľkosti 186/10000

 

a

 

spoluvlastnícky podiel o veľkosti 186/10000 k pozemkom parcely registra “C“:

 

parcelné číslo  2866/79 o výmere 224 m2, zastavané plochy a nádvoria

parcelné číslo  2866/80 o výmere 225 m2, zastavané plochy a nádvoria

parcelné číslo  2866/81 o výmere 225 m2, zastavané plochy a nádvoria

 

Predmet dražby sa draží tak ako ,,stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Bytový dom na ulici Hviezdoslavova 38, súpisné číslo 472, k.ú. Senica je situovaný v lokalite prevažne bytových domov v rámci širšieho centra okresného mesta Senica. Bytový dom je napojený na verejné inžinierske siete - vodovodnú, kanalizačnú, elektrickú, plynovú a telekomunikačné. Nehnuteľnosť je prístupná po obecnej komunikácii so spevneným asfaltovým povrchom vozovky. V dostupnej vzdialenosti bytového domu sa nachádza komplexná občianska vybavenosť okresného mesta Senica. Bytový dom vchod Hviezdoslavova 39 je celkovo 9 podlažný. Pozostáva zo suterénu a 8 nadzemných podlaží. V suteréne sa nachádzajú spoločné časti a zariadenia bytového domu ako aj pivničné kobky. Na 1.NP - 8.NP sa nachádza spolu 24 bytov, prístupné centrálnym schodiskom a osobným výťahom.

Spoločnými časťami domu sú najmä: základy domu, strecha, chodby, obvodové múry, priečelia, vchody a vchodové priestory, schodištia, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie, zvislé nosné a izolačné konštrukcie.

                Spoločnými zariadeniami domu sú najmä: práčovňa, sušiareň, kočikáreň, bleskozvod, vodovodné, teplovodné, kanalizačné, elektrické, telefónne, slaboprúdové a plynové prípojky.

                Bytový dom je realizovaný v sústave typových panelových železobetónových stenových a stropných prefabrikátov. Základová konštrukcia - stavba je založená v hĺbke nad 2m na základových železobetónových pásoch s predpokladom doplnených železobetónových pilót, s vodorovnou a zvislou izoláciou proti zemnej vlhkosti. Zvislé nosné konštrukcie sú železobetónové stenové - priečny konštrukčný systém s tepelnoizolačnými výplňovými panelmi v priečelí. Vodorovné konštrukcie - stropy sú veľkoplošné prefabrikované železobetónové stropné dosky. Schody sú dvojramenné železobetónové prefabrikované s povrchom terrazo. Strešná konštrukcia je jednoplášťová plochá strecha, krytina strechy z asfaltových natavovacích pásov. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu, úplné strechy a parapety. Vonkajšie omietky sú z ušľachtilých materiálov ako súčasť kontaktného zatepľovacieho systému. Úprava vnútorných povrchov pozostáva z dvojvrstvovej vápennej omietky. Výplne otvorov  - okná sú v prevažnej časti bytov nové prevažne plastové s izolačným zasklením. Okná v spoločných častiach sú nové, plastové s izolačným zasklením. Vnútorné keramické obklady sú bežné. Vstupné dvere do obytného domu sú plastové, ostatné prevažne oceľové rámové s výplňou alebo drevené hladké. Povrchy podláh nadzemných podlaží prevažne terazzové, v suteréne cementový poter. Rozvody ústredného vykurovania sú z oceľových rúr. Elektroinštalácia v dome je svetelná aj motorická. Dom má kompletný rozvod bleskozvodu. Vnútorný vodovod pre studenú aj teplú úžitkovú vodu  pozostáva z oceľových rúr. Vykurovanie ako aj ohrev teplej úžitkovej vody je z výmenníkovej stanice. Vnútorná kanalizácia pozostáva zo zvislých zvodov a ležatých rozvodov. V dome je rozvod zemného plynu v oceľových potrubiach. Bytový dom vchod Hviezdoslavova 38 je vybavený  osobným výťahom. V dome je rozvod verejného telefónu, rozvody televízie, dom má zabezpečenú protipožiarnu ochranu. Bytový dom je napojený na všetky inžinierske siete. Dom je komunikačne napojený na Hviezdoslavovu ulicu.

                Objekt bytového domu je primerane udržiavaný. Podľa dokladu Mesta Senica bol dom postavený a daný do užívania v roku 1981. Bytový dom prešiel za posledné obdobie rekonštrukciou - výmena okien v spoločných priestoroch za plastové s izolačným zasklením, výmena vstupných dverí, poštových schránok, domového vrátnika, realizácia kontaktného zateplovacieho systému a iné. Vzhľadom na použité stavebné materiály, konštrukčné riešenie ako aj technický stav bytového domu stanovil znalec životnosť na 100 rokov.

 

Byt č. 29 pozostáva z troch obytných miestností a príslušenstva ktorým je kuchyňa, špajza, chodba, predsieň, kúpeľňa, WC a balkón. Súčasťou bytu je aj pivničná kobka nachádzajúci sa na 1.PP bytového domu. Vybavením bytu je všetko jeho vnútorné vybavenie a to: rozvody elektrickej inštalácie od elektromeru, rozvody ústredného kúrenia od domových stúpačiek, rozvody vody (SV, TÚV), rozvody plynu od plynomeru, rozvody kanalizácie od zvislých rozvodov a k nim príslušné zariaďovacie predmety, zásuvka STA, vzduchotechnika, kuchynská linka, zvonček, poštová schránka.

                Vlastníctvo bytu vrátane jeho vybavenia a príslušenstva je ohraničené vstupnými dverami do bytu a do príslušenstva umiestneného mimo byt, vrátane zárubní a hlavnými uzavieracími ventilmi prívodu teplej a studenej vody, plynu a elektrickými poistkami pre byt.

                Technický stav bytu možno označiť ako byt v pôvodnom stave so zabezpečenou primeranou údržbou, bola vykonaná výmena okien za plastové s izolačným zasklením vrátane interiérových žalúzií.

Povrchy stien obytných miestností sú prevažne vápenné hladké omietky. Vstupné vchodové dvere do bytu sú bežné, osadené v oceľovej zárubni, doplnené o interiérovú zvukovopohltivú úpravu. Všetky vnútorné dvere sú hladké plné alebo zasklené osadené v oceľových zárubniach. Povrchy podláh bytu prevažne z veľkoplošných laminátových parkiet, v kúpeľni, VC a na balkóne je na podlahe keramická dlažba, v špajzy linoleum. Vykurovanie je liatinovými rebrovými radiátormi doplnenými o pomerové merače spotreby tepla prostredníctvom výmenníkovej stanice. Svetelná elektroinštalácia v byte je vedená pod omietkou. Byt je napojený na centrálny rozvod teplej a studenej vody a na kanalizačné zvody. Kuchyňa je vybavená kuchynskou linkou z materiálov na báze dreva. V rámci kuchynskej linky sa nachádza nerezový drez s pákovou vodovodnou batériou a digestor. Samostatne stojací plynový sporák s elektrickou rúrou. Keramický obklad pracovnej plochy kuchynskej linky po spodný okraj horných zavesených skriniek. V kúpeľni je oceľová smaltovaná vaňa a keramické umývadlo s pákovou vodovodnou batériou, keramický obklad stien do výšky 1,25m. Samostatná miestnosť WC je záchodová misa s nádržkou kombi. Stúpačky vody a kanalizácie sú osadené v spoločnej šachte. Bytové jadro je umakartové.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď. opis predmetu dražby

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Všetky nasledujúce záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle
§ 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami :

Záložné právo v prospech Prvá stavebná sporiteľňa a.s. Bratislava IČO 31 335 004 podľa V -997/2010 zo dňa 31.5.2010 na byt č. 29 v bytovom dome súp.č. 472 v 4/6 vlastníka pod B 29, v 1/6 vlastníka pod B 73, v 1/6 vlastníka pod B 74 a podiel 186/10000 na spoločných častiach a zariadeniach domu a pozemku parc.č. 2866/79
zast.pl. o výmere 224 m2, parc.č. 2866/80 zast.pl. o výmere 225 m2, parc.č. 2866/81 zast.pl. o výmere 225 m2 vz. 880/2010
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 0,00,- EUR
K. Najnižšie podanie nebol urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. Mária Cíferská
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo 00000
c) Názov obce xxxxxx d) PSČ 00000
e) Štát xxxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 00000000
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 206/2015, ktorý vypracoval znalec Ing. Ivan Šimek, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie Pozemné stavby Odhad hodnoty nehnuteľnosti, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov, ktorý vedie Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo znlaca 914405
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 28.10.2015