Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 186/2015
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 29.9.2015
  • Značka:
  • X007193
AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 038/2015
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko AUKČNÁ SPOLOČNOSŤ s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Kopčianska 1085101 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Kopčianska
b) Orientačné/súpisné číslo 10
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 85101
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sro , vložka číslo: 72494/B
IV. IČO/ dátum narodenia 46141341
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby miestnosť EXECUTIVE LOUNGE na prízemí Hotela Mikado, Hollého 11, 949 01 Nitra.
D. Dátum konania dražby 22. 09. 2015
E. Čas konania dražby od 14:30 hod. – do 14:35 hod.
F. Kolo dražby druhé
G. Predmet dražby

Nehnuteľnosti nachádzajúce sa v okrese: Levice, obec: Hronovce, katastrálne územie: Domaša, zapísané v evidencii Okresného úradu Levice, katastrálny odbor, na liste vlastníctva č. 158, a to konkrétne:

·         rodinný dom so súpisným číslom 264 s príslušenstvom, postavený na pozemku parcely registra „C“ č. 163/22 o výmere 51 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria, na pozemku parcely registra „C“ č. 163/23 o výmere 77 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria, na pozemku parcely registra „C“ č. 163/24 o výmere 72 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,

·         hospodárska budova so súpisným číslom 667 s príslušenstvom, postavená na  pozemku parcely registra „C“ č. 163/27 o výmere 82 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,

·         pozemok parcely registra „C“ č. 163/22 o výmere 51 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,

·         pozemok parcely registra „C“ č. 163/23 o výmere 77 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,

·         pozemok parcely registra „C“ č. 163/24 o výmere 72 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,

·         pozemok parcely registra „C“ č. 163/27 o výmere 82 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,

·         pozemok parcely registra „C“ č. 163/28 o výmere 907 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria,

H. Opis predmetu dražby

1.        Rodinný dom so súp. č. 264, s príslušenstvom

 

Predmetom opakovanej dražby je jednobytová budova nachádzajúca sa na Dlhej ulici v obci Hronovce, k.ú. Domaša. Jedná sa o jednopodlažný rodinný dom so šikmou strechou bez podpivničenia, ktorý svojim dispozičným riešením vyhovuje kritériám rodinného domu. Rodinný dom bol postavený v roku 1925.

 

Dispozičné riešenie:

Prvé nadzemné podlažie rodinného domu pozostáva z dvoch samostatných izieb, obývacej haly voľne prepojenej s jedálňou a kuchyňou, chodby, kúpeľne s WC a gánku.

Zastavaná plocha I. NP je cca 158,31 m2.

 

Technicko – konštrukčné riešenie:

Rodinný dom má čiastočne betónové a čiastočne kamenné základové pásy, v prevažnej časti vodorovnú izoláciu proti zemnej vlhkosti, zvislé obvodové konštrukcie sú murované z nepálených tehál so skladobnou hrúbkou nad 50 do 60cm, vymenená časť  obvodového muriva  o dĺžke 12,7 m je z pórobetónových tvarníc o hrúbke 30cm. Vnútorné nosné steny a deliace priečky sú z tehál. Strop je trámový s rovným omietnutým podhľadom a krov je drevený väznicový s jednostrannou valbou smerom do ulice. Strešnú krytinu tvorí pálená škridla. Fasádne omietky sú z dvoch strán vápenné hladké z dvoch strán hrubé, vnútorné omietky sú vápenné. Klampiarske konštrukcie strechy, strešné žľaby a zvody sú z pozinkovaného plechu len zo strany ulice a z dvora. Výplne otvorov okien sú prevažne drevené zdvojené, troje dverí sú drevené rámové s výplňou do drevených zárubní, troje sú hladké do oceľových (nových) zárubní. Podlahy v dvoch izbách tvorí linoleum, v obývačke sa nachádza plávajúca podlaha, v kúpeľni a WC sa nachádza keramická dlažba, v gánku je terazzová dlažba, v ostatných priestoroch veľkoplošné laminátové podlahy. Keramický obklad sa nachádza v kuchyni okolo linky a sporáku. V dome sa nachádzajú rozvody teplej a studenej vody, vnútorná kanalizácia z PVC rúr. Kúrenie je lokálne, v dome sa nachádzajú 4 plynové kachle. Zdrojom teplej vody je elektrický zásobnikvý ohrievač, ktorý je umiestnený v kúpeľni nad WC. Kuchyňa je vybavená rohovou kuchynskou linkou o celkovej dĺžke 4,70 m, nachádza sa tam nerezový drez, páková batéria, elektrická rúra so sklo keramickou varnou doskou, digestor. V kúpeľni je umiestnená liatinová vaňa, keramické umývadlo, jedna nerezová páková batéria so sprchou, jedna nerezová páková batéria a keramická záchodová misa. Elektroinštalácia je svetelná aj motorická, elektrický rozvádzač je s poistkami, v dome je zabezpečená aj inštalácia zemného plynu.

 

Príslušenstvo rodinného domu tvorí najmä:

a)       Drevený altánok, ktorý je vytvorený drevenou konštrukciou a betónovou podlahou o priemere 5,9 m,

Zastavaná plocha je 27,33m2

b)      Záhradné jazierko o ploche 3,36 m2, ktoré sa nachádza v teréne a je vystlané fóliou. V čase ohliadky bolo vypustené.

 

2.       Hospodárska budova so súpisným č. 667, hospodárska budova bola na základe žiadosti o povolenie odstránenia stavby z dôvodu schátralého stavu odstránená.

 

 

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet opakovanej dražby sa celkovo nachádza v dobrom stave. 

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Na predmete dražby je zriadené záložné právo v prospech navrhovateľa dražby, spoločnosti Prvá stavebná sporiteľňa, a.s., so sídlom Bajkalská 30, 829 48 Bratislava, IČO: 31 335 004, zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I., Oddiel: Sa, Vložka číslo: 479/B.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 0,-EUR
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Jana Živická
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Cintorínska
b) Orientačné/súpisné číslo 53
c) Názov obce Nová Baňa d) PSČ 968 01
e) Štát SR
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 15.03.1984
V. Odhad ceny predmetu dražby Cena predmetu dražby zistená znaleckým posudkom:
23.700,- EUR (slovom: dvadsaťtritisícsedemsto EUR)