Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 9/2022
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 14.1.2022
  • Značka:
  • X002985
U9, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 135/2021
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko U9, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Mesto Trnava (budova Radnice), Hlavná 1, 917 71 Trnava, Konferenčná miestnosť - prízemie
D. Dátum konania dražby 10. 01. 2022
E. Čas konania dražby 10:00 hod.
F. Kolo dražby tretie kolo
G. Predmet dražby

PREDMET DRAŽBY – spoluvlastnícky podiel 1/1

Základná špecifikácia:

Číslo LV: 741

Okres: Galanta

Obec: Dolné Saliby

Katastrálne územie: Dolné Saliby

Okresný úrad Galanta, katastrálny odbor

PARCELY registra „C“ evidované na katastrálnej mape:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

poznámky – charakteristika – príslušnosť k ZÚO –EL :

406

Záhrada

1492

-

407/ 1

Zastavaná plocha a nádvorie

393

-

407/ 2

Zastavaná plocha a nádvorie

169

-

407/ 3

Zastavaná plocha a nádvorie

75

-

407/ 4

Zastavaná plocha a nádvorie

25

-

Stavby:

Súpisné číslo:

Stavba postavená na parcele číslo:

Popis stavby:

Druh stavby:

262

407/ 2

rodinný dom

10

 

407/ 3

prístavba k rod. domu s.č.262

20

 

407/ 4

garáž

7

         

Príslušenstvo predmetu dražby, ktoré sa nezapisuje alebo nie je zapísané do KN: letná kuchyňa, hospodárska budova, kôľňa, ploty (plot predzáhradky, plot vo dvore), studne (studňa vo dvore, studňa v záhrade), prípojka vody, prípojka kanalizácie, žumpa, prípojka plynu, prípojka elektro, spevnené plochy a pod.

 

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom súp.č. 262 na parc.č. 407/2, k.ú. Dolné saliby

Rodinný dom je samostatne stojaca stavba so s.č.262, má jedno podzemné podlažie v časti pôdorysu, jedno nadzemné podlažie a obsahuje samostatný byt, prístupný z verejnej komunikácie.

 

Dispozičné riešenie podlaží je nasledovné.

 

1.PP : kotolňa a sklad.

1.NP : 4 izby, kuchyňa, kúpeľňa, WC, komora, chodba, sklad a zádverie.

 

Jedná sa o rodinný dom, nakoľko viac ako polovica podlahovej plochy všetkých miestnosti je určená na bývanie, dom má jedno podzemné podlažie v časti pôdorysu, jedno nadzemné podlažie a obsahuje samostatný byt, prístupný z verejnej komunikácie.

 

1. PP :

Stavba je zapustená v priemernej hĺbke nad 2 m pod úroveň priľahlého terénu so zvislou izoláciou. Steny sú monolitické betónové. Stropy sú ŽB s rovným podhľadom. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Podlahy sú z cementového poteru. Priečka je murovaná tehlová. Elektroinštalácia je svetelná. Schody sú drevené z mäkkého dreva bez podstupníc. V podlaží je osadený plynový kotol UK.

 

1. NP :

Stavba je na základoch s izoláciou. Steny sú murované z tehál hr. 45 cm. Stropy sú drevené trámové s rovným podhľadom. Fasádne omietky sú brizolitové. Zastrešenie stavby stanovým krovom. Krytina je cementová škridľa. Klampiarske konštrukcie sú z pozinkovaného plechu. Priečky sú murované tehlové. Schodisko je drevené z mäkkého dreva bez podstupníc. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Okná sú plastové, doplnené sú žalúziami. Dvere sú drevené hladké. Podlahy v obytných miestnostiach sú doskové, ostatné podlahy sú prevažne z keramickej dlažby. Elektroinštalácia je svetelná i motorická. Vykurovanie je ústredné teplovodné oceľovými radiátormi. V podlaží je kúpeľňa, vybavená vaňou a umývadlom. Vo WC je splachovací záchod bez umývadla. Rozvod vody je studenej i teplej, v kúpeľni je ohrievač vody. Vodovodné batérie sú pákové. Kuchyňa je vybavená kuchynskou linkou, kombinovaným sporákom a umývadlom. V rozvádzači sú ističe. 

 

Rodinný dom bol postavený v roku 1960. V roku 1976 bola zhotovená jeho prístavba.

Garáž na parc. reg. „C“ č. 407/4

 

1. NP: Stavba je na základových pásoch. Steny sú murované hr. 30 cm z tehál. Strop je ŽB. Fasádne omietky sú vápenné. Zastrešenie stavby je plochou strechou. Krytina je z asfaltových natavovaných pásov. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Okno je jednoduché drevené. Vráta sú drevené zvlakové. Podlaha je betónová. Elektroinštalácia je svetelná. V garáži je montážna jama. Garáž bola postavená v roku 1970. Znalec stanovuje životnosť na 70 rokov.

 

Príslušenstvo predmetu dražby:

Letná kuchyňa

 

1. NP: Stavba je na betónových základoch. Steny sú murované z tehál hr. 30 cm. Strop je ŽB. Fasádne omietky sú vápenné. Zastrešenie stavby je plochou strechou. Krytina je z asfaltových natavovaných pásov. Vnútorné omietky sú vápenné hladké. Okno je jednoduché. Dvere sú drevené rámové. Podlaha je betónová s cementovým poterom. Elektroinštalácia je svetelná. Pod časťou stavby je podpivničenie. Letná kuchyňa bola postavená v roku 1985. Znalec stanovuje životnosť na 70 rokov.

Hospodárska budova

 

1. NP: Stavba je na betónových základoch. Steny sú murované z pálených tehál hr. 35 cm. Stropy sú drevené trámové bez podhľadu. Fasádne omietky sú vápenné. Krytina je škridlová. Dvere sú zvlakové. Podlaha je betónová.  Hospodárska budova bola postavená v roku 1974. Znalec predpokladá životnosť na 70 rokov.

Kôlňa: Jedná sa o drevostavbu - jednostranne obitú drevenú kostru. Zastrešenie stavby je hambálkovým krovom. Krytina je z obyčajnej škridly. Dvere sú drevené zvlakové. Kôlňa bola postavená v roku 1970 a znalec stanovuje životnosť na 60 rokov.

Plot predzáhradky: Jedná sa o plot z pletiva v rámoch so základom a podmurovkou. Doplnený je  plechovou bránou a bránkou do dvora. Plot bol postavený v roku 1961. Znalec stanovuje životnosť na 70 rokov.

Plot vo dvore: Jedná sa o plot z pletiva v rámoch so základom a podmurovkou. Plot bol postavený v roku 1981. Znalec stanovuje jeho životnosť na 60 rokov.

Studňa vo dvore: Jedná sa o narážanú studňu zhotovenú z oceľových rúr priemeru 50 mm, hĺbky 13 m s elektrickým čerpadlom vody. Studňa bola vybudovaná v roku 1964.

Studňa v záhrade: Jedná sa o narážanú studňu zhotovenú z oceľových rúr priemeru 50 mm, hĺbky 13 m. Studňa bola vybudovaná v roku 1966.

Prípojka vody: Jedná sa o prípojku vody z rúr oceľových 40 mm od studne po rodinný dom. Zhotovená bola v roku 1960. Znalec stanovuje životnosť na 70 rokov.

Prípojka kanalizácie: Jedná sa o prípojku kanalizácie z rúr kameninových 150 mm od rodinného domu po žumpu vo dvore. Zhotovená bola v roku 1960. Znalec stanovuje životnosť na 80 rokov.

Žumpa: ŽB konštrukcia. Zabudovaná bola v roku 1960. Znalec stanovuje životnosť na 80 rokov.

Prípojka plynu: Jedná sa o prípojku plynu z rúr 25 mm od plynomernej skrine po rodinný dom. Zhotovená bola v roku 1996. Znalec stanovuje životnosť na 60 rokov.

Prípojka elektro: Jedná sa o prípojku elektro vzdušným vedením. Zhotovená bola v roku 1980. Znalec stanovuje životnosť na 60 rokov.

Spevnené plochy: Spevnená plocha je zhotovená z betónovej mazaniny hr. 100 mm. Tvorí chodníky a plochy vo dvore.  Zhotovená bola v roku 1965. Znalec stanovuje životnosť na 60 rokov.

 

Príslušenstvo predmetu dražby je v stave primeranom veku a údržbe stavby.

 

Pozemky, ktoré sú predmetom dražby sa nachádzajú v zastavanom území obce, zapísané ako zastavané plochy a nádvoria, resp. záhrady. Pozemky sú týmto spôsobom aj užívané, sú zastavané stavbami a tvoria priľahlý dvor a záhradu.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď. opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
V 2201/2013 vklad povolený dňa 8.7.2013-záložné právo v prospech Slovenská sporiteľňa a.s., Bratislava, Tomášikova č.48, /IČO:00151653/-zmluva o úvere č.5042974199-v.z.170/2013

Vyššie uvedené záložné práva v prípade úspešnej dražby zanikajú v zmysle § 151ma a § 151md zákona č. 40/64 Zb. (Občiansky zákonník) a vydražiteľ nadobúda predmet dražby bez zaťaženia záložnými právami.
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 40600,- Eur
K. Najnižšie podanie 49600,- Eur
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Mgr. David Harmaniak
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva xxxxx
b) Orientačné/súpisné číslo xxxxx
c) Názov obce xxxxx d) PSČ xxxxx
e) Štát xxxxx
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 11.11.1111
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 267/2021, ktorý vypracoval Ing. Ľudovít Jurík, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie: Odhad hodnoty nehnuteľností, Pozemné stavby, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov vedenom Ministerstvom spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo znalca 911457. Dátum vypracovania znaleckého posudku: 05.10.2021