Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 9/2022
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 14.1.2022
  • Značka:
  • K002293
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Peter Cingel
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Mallého 1084/18, 909 01 909 01 Skalica
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 29.12.1970
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Ing. Dagmar Macháčková
Sídlo správcu: Jarmočná 3, 92001 Hlohovec
Kotakt na správcu : 0915 972 611, machackovad@gmail.com
Spisová značka správcovského spisu : 60OdK/37/2021S1700
Spisová značka súdneho spisu : 60OdK/37/2021
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

 

PRVÉ KOLO PONUKOVÉHO  KONANIA  A  VÝZVA  NA  PREDKLADANIE  PONÚK

V konkurznom konaní vedenom na Okresnom súde Trnava pod č.k.: 60OdK/37/2021 - 12 zo dňa 28. októbra 2021 na majetok dlžníka:  Peter Cingel, narodený 29.12.1970, trvale bytom Mallého 1084/18, 909 01 Skalica, ďalej v texte len ako („Dlžník“), správca konkurznej podstaty: Ing. Dagmar Macháčková, so sídlom Jarmočná 3 , 920 01 Hlohovec, zapísaný v zozname správcov MS SR pod značkou S1700 (ďalej v texte len ako „Správca“) v súlade s ustanovením § 167p ) ods. 1 v spojení s § 167n) ods. 1, druhá veta Zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej v texte len ako „ZKR“) týmto vyhlasuje

 1. kolo ponukového konania – na predaj nižšie uvedeného nehnuteľného majetku zapísaného do všeobecnej podstaty dlžníka , ktorý bol zverejnený v Obchodnom vestníku  č. 247/2019 zo dňa 27.12.2021, a to:

Súpisová zložka č.1

 

druh

Orná pôda

parcela

Parcela registra „ C “

výmera v m²

15107

štát

Slovenská republika

obec

Skalica

názov katastrálneho územia

Skalica

číslo listu vlastníctva

10889

Parcelné číslo

8871

spoluvlastnícky podiel dlžníka

1/10

hodnota zapisovaného majetku v EUR

1500,00 EUR

deň zapísania majetku

20.12.2021

dôvod zapísania majetku

majetok, vo vlastníctve dlžníka, zistený správcom, ktorý bol v súlade s ust. § 167h ods. 1 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších prepisov zapísaný do súpisu majetku

deň vylúčenia majetku zo súpisu

-

dôvod vylúčenia majetku zo súpisu

-

Lehota na predkladanie ponúk:  do 15 kalendárnych dní od zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku.

Minimálna akceptovateľná výška ponúkanej kúpnej ceny je stanovená vo výške uvedenej v súpise majetku . Víťazom sa stane záujemca, ktorý ponúkne najvyššiu kúpnu cenu a zároveň zloží zálohu vo výške rovnajúcej sa ponúkanej kúpnej cene spôsobom stanoveným v tejto výzve.

Ohliadka predmetu ponukového konania: Ohliadku predmetu ponukového konania si možno dohodnúť individuálne prostredníctvom emailovej adresy: machackovad@gmail.com.

Spôsob uplatnenia ponuky:

Záujemcovia o nadobudnutie súboru majetku musia svoje podpísané písomné ponuky spolu s presným označením záujemcu (meno a priezvisko/ názov (obchodné meno), bydlisko (miesto podnikania)/sídlo, rodné číslo/ IČO, zápis v príslušnom registri, tel./mob. a email. kontaktom, výškou ponúkanej odplaty (kúpnej ceny) v mene Euro za predaj predmetu speňažovania doručiť správcovi v lehote na predkladanie ponúk do kancelárie správcu: Ing. Dagmar Macháčková., so sídlom Jarmočná 3 , 920 01 Hlohovec, a to v zalepenej obálke s označením: „PONUKA – NEOTVÁRAŤ - konkurz: 60OdK/37/2021 “. V písomnej ponuke záujemca uvedie aj číslo bankového účtu v tvare IBAN, na ktorý správca vráti zaplatenú zálohu v prípade neúspešnej ponuky. 

Na ponuku doručenú do elektronickej schránky Správcu sa nebude prihliadať!

Obsah ponuky:

1. Záujemcovia sú povinní predložiť písomný súhlas so spracovaním osobných údajov na účely tohto verejného ponukového konania. 

2. Záujemca právnická osoba je povinná priložiť k písomnej ponuke originál aktuálneho výpisu z obchodného alebo iného registra nie starší ako 3 mesiace od okamihu predloženia ponuky, resp. overenú fotokópiu . 

2. Záujemcovia o nadobudnutie predmetu speňažovania sú povinní v plnom rozsahu uhradiť zálohu na celú nimi ponúknutú odplatu (kúpnu cenu) za predaj predmetu speňažovania, a to na bankový účet  vedený v ČSOB a. s., IBAN: SK3075000000004024372851,  pričom je potrebné uviesť variabilný symbol č. 60372021 a do poznámky pre príjemcu meno a priezvisko záujemcu fyzickej osoby alebo obchodné meno (názov) právnickej osoby, a to v lehote 15 kalendárnych dní od zverejnenia tohto oznamu o vyhlásení verejného ponukového konania v Obchodnom vestníku. Celá záloha musí byť uhradená (pripísaná) na uvedený bankový účet najneskôr posledný deň lehoty na predkladanie ponúk .

4. Každý záujemca môže predložiť iba jednu ponuku za celý súbor majetku. V prípade ak napriek uvedenému záujemca predloží viac ako jednu ponuku, správca prihliada iba na ponuku, ktorá bola doručená do kancelárie správcu ako posledná, na predošlé ponuky toho istého záujemcu sa neprihliada. Ponuka nesmie obsahovať podmienky, výhrady a nesmie, a to ani len z časti odporovať podmienkam verejného ponukového konania uvedeným v tomto oznámení uverejnenom v Obchodnom vestníku, inak je správca oprávnený ponuku vyradiť z vyhodnotenia, resp. je oprávnený na ňu neprihliadať.

 

Vyhodnotenie ponúk:         
Správca vyhodnotí ponuky v lehote 5 pracovných dní po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk. Správca spomedzi ponúk, na ktoré sa prihliada a ktoré neboli vyradené z vyhodnotenia, vyberie ako úspešnú ponuku toho záujemcu, ktorý navrhne najvyššiu kúpnu cenu za predmet speňažovania. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Správcom vyhotovená kúpna zmluva bude zaslaná víťazovi ponukového konania na podpis v lehote 10 pracovných dní odo dňa vyhodnotenia ponukového konania správcom, pričom ním uhradená záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu sa započíta na úhradu kúpnej ceny. Predmet speňažovania sa bude speňažovať v stave v akom sa bude nachádzať v čase uzavretia kúpnej zmluvy, tak ako „stojí a leží“. Správne poplatky spojené so zápisom zmeny vlastníka k predmetu speňažovania v katastri nehnuteľností a prípadné iné náklady a poplatky bude hradiť kupujúci. Neúspešným záujemcom bude záloha na ponúknutú kúpnu cenu vrátená bezhotovostným prevodom na záujemcom označený účet. 

Bližšie informácie:

Žiadosti o ďalšie informácie je možné zasielať  na e-mailovú adresu kancelárie Správcu: machackovad@gmail.com.

Poučenie:

V zmysle § 167n ods. 1 druhá veta ZKR: „Nehnuteľnosti podliehajúce konkurzu menšej hodnoty správca speňaží ako hnuteľnú vec.“

„(1) Hnuteľné veci podliehajúce konkurzu správca speňaží ako jeden alebo viac súborov majetku v ponukovom konaní. Na tento účel správca zverejní v Obchodnom vestníku súbor majetku, ktorý ponúka na predaj a lehotu na predkladanie ponúk, ktorá nesmie byť kratšia ako desať kalendárnych dní od zverejnenia ponuky v Obchodnom vestníku. Prihliada sa iba na tie ponuky, kde bola záloha na celú ponúknutú kúpnu cenu v plnom rozsahu zložená záujemcom na účet správcu. Rozhoduje vždy najvyššia ponúknutá kúpna cena. Ak viacerí záujemcovia ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť nadobúdateľ na svoje náklady.

(2) Ak sa hnuteľné veci podliehajúce konkurzu nepodarí speňažiť ani v treťom ponukovom konaní, prestávajú podliehať konkurzu. Ak o takýto súbor hnuteľných vecí prejaví záujem veriteľ prihlásenej pohľadávky, správca ho prevedie tomu veriteľovi prihlásenej pohľadávky, ktorý ponúkne do desiatich dní od skončenia tretieho ponukového konania najvyššiu ponuku. Ak viacerí veritelia prihlásenej pohľadávky ponúknu rovnaké plnenie, rozhodne žreb správcu. Vypratanie vecí je povinný zabezpečiť veriteľ na svoje náklady.

V zmysle § 167r ods. 2, ods. 4 a ods. 5 ZKR:

„(2) Oprávnená osoba podľa odseku 4 so súhlasom dlžníka má právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za cenu, ktorá bola dosiahnutá v dražbe, v ponukovom konaní alebo za cenu ponúknutú veriteľom, ak takúto cenu uhradí správcovi do desať dní od skončenia dražby, ponukového konania alebo predloženia ponuky veriteľom.

 (4) Oprávnenou osobou na účely uplatnenia práva vykúpiť majetok z konkurznej podstaty sa rozumie dlžníkov príbuzný v priamom rade, jeho súrodenec, manžel alebo obec, v ktorej katastrálnom území sa nehnuteľnosť nachádza.

(5) Ak sa poruší právo oprávnenej osoby podľa odseku 4 vykúpiť majetok z konkurznej podstaty, má táto osoba právo domáhať sa od nadobúdateľa, aby jej vec ponúkol na predaj. Toto právo zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov od speňaženia veci.“.

Ing. Dagmar Macháčková , správca S1700