Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 251/2021
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 31.12.2021
  • Značka:
  • X081818
LICITOR group, a.s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo D 800121
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko LICITOR group, a.s.
II. Sídlo/bydlisko Sládkovičova601001 Žilina
a) Názov ulice/verejného priestranstva Sládkovičova
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Žilina d) PSČ 01001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Žilina , oddiel: Sa , vložka číslo: 10476/L
IV. IČO/ dátum narodenia 36421561
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko DREVOVÝVOJ a.s. výskumno – vývojová a inžinierska organizácia „v dodatočnej likvidácií“ v mene ktorej koná likvidátor: JUSTICIA Recovery, k. s., Dolná 5, 974 01 Banská Bystrica
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Geologická
b) Orientačné/súpisné číslo 21
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 820 14
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 31322956
C. Miesto konania dražby v sídle notárskeho úradu - JUDr. Ľudmila Joanidisová, so sídlom Plynárenská 7/C, 821 09 Bratislava
D. Dátum konania dražby 13. 01. 2022
E. Čas konania dražby 11:00 hod.
F. Kolo dražby 2. kolo dražby
G. Predmet dražby

Základná špecifikácia:

Číslo LV: 681

Okres: Pezinok

Obec: PEZINOK

Katastrálne územie: Pezinok

Okresný úrad Pezinok, katastrálny odbor

Parcely registra „C“:

Parcelné číslo:

Druh pozemku:

Výmera v m2:

poznámky – charakteristika – príslušnosť k ZÚO –EL :

2901/3

zastavaná plocha a nádvorie

5898

 

2905/1

zastavaná plocha a nádvorie

3187

 

2905/2

zastavaná plocha a nádvorie

438

 

2905/3

zastavaná plocha a nádvorie

3228

 

2905/4

zastavaná plocha a nádvorie

333

 

2905/5

zastavaná plocha a nádvorie

873

 

2905/6

zastavaná plocha a nádvorie

482

 

2905/7

zastavaná plocha a nádvorie

287

 

Stavby:

Súpisné číslo:

Stavba postavená na parcele číslo:

Charakteristika:

Druh stavby:

2842

2905/4

Metrologické stredisko

20

 

2905/5

Pílnica

20

 

2905/6

Dielňa

1

 

2905/7

Garáže

7

 Výška spoluvlastníckeho podielu:                                     1 / 1            

H. Opis predmetu dražby

Metrologické stredisko súpisné číslo 2842 na parc. č. 2905/4, k.ú. Pezinok, obec Pezinok, okres Pezinok

 

POPIS STAVBY

Metrologické stredisko súpisné číslo 2842 na parc. č. 2905/4, k.ú. Pezinok, obec Pezinok, okres Pezinok - objekt riešený ako samostatne stojací dvojpodlažný s plochou strechou resp. šikmou strechou malého sklonu.

 

Dispozičné riešenie:

Objekt slúžil v minulosti pravdepodobne pre administratívne účely. Hlavný vstup do objektu je z čelnej strany cca v strede objektu, odkiaľ je prístupná vstupná hala so schodiskom na úroveň 2.NP. Zo vstupnej haly sú na oboch podlažiach prístupné stredové chodby pozdĺž celým objektom, po oboch stranách lemované pravdepodobne kancelárskymi miestnosťami. Na čelnej strane objektu sa na oboch podlažiach nachádzalo sociálne zázemie pre pracovníkov v členení muži a ženy.

 

Konštrukčné riešenie: Ohodnocovaný objekt je konštrukčne vyhotovený ako drevostavba. Založenie objektu predpokladám na betónových pásových základoch, na ktorých je realizovaná podmurovka. Zvislé nosné konštrukcie sú drevené stĺpové so zavetrením, stropné konštrukcie sú drevené trámové s rovným podhľadom. Deliace priečky sú realizované ako sendvičové drevené. Opláštenie objektu je realizované sendvičovou drevenou skladbou s tepelným izolantom, vonkajšie aj vnútorné povrchové úpravy sú realizované ako nátery. Zastrešenie objektu je realizované šikmou sedlovou strechou malého sklonu, strešná krytina predpoklad z materiálov na báze asfaltu. Objekt neobsahuje klampiarske konštrukcie. Objektové schodisko oceľové schodnicové, schodiskové stupne s povrchovou úpravou z linolea. Povrchové úpravy podláh odstránené, v štádiu cementových poterov alebo drevených záklopov. Výplne okenných otvorov drevené zdvojené, dvere hladké, prevažne odstránené.

 

Objekt v minulosti obsahoval rozvody vody v rámci sociálneho zázemia, rozvody kanalizácie, elektroinštalácie a ústredného vykurovania. Všetko infraštruktúrne zázemie v rámci objektu je odstránené resp. poškodené natoľko, že jeho prípadná rekonštrukcia nie je možná.

 

Na základe potvrdenia - Mesto Pezinok - Potvrdenie o veku stavby zo dňa 21.05.2019, bol objekt daný do užívania v roku 1991. Životnosť porovnateľných „drevostavieb“ sa pohybuje v rozpätí od 30 do 40 rokov. Vzhľadom na súčasný technický stav a niekoľkoročnú zanedbanú údržbu, životnosť objektu určujem na 33 rokov. Objekt vzhľadom na zanedbanú údržbu ako aj zjavné známky násilného poškodenia nie je schopný plniť svoj projektový účel. Z objektu je odstránené všetko vnútorné vybavenie, objekt má známky násilného poškodenia takmer všetkých konštrukcií. S uvážením technického stavu môže byť prípadná rekonštrukcia objektu ekonomicky nereálna.

 

Výpočet obostavaného priestoru je vykonaný na základe zamerania skutkového stavu. Zrovnaná hrúbka základov je uvažovaná s prihliadnutím na charakter zakladania odborným odhadom 0,200m, podmurovka výšky 0,600m. Svetlá výška 1.NP je 2,950m, hrúbka skladby stropnej konštrukcie 0,300m. Svetlá výška 2.NP je 3,040m, zrovnaná hrúbka strechy je uvažovaná s ohľadom na predpokladanú skladbu strešného stropnej konštrukcie (hr. 200mm) ako aj strešného plášťa 0,400m. Pri stanovení východiskovej hodnoty posudzovaných nehnuteľností som použil koeficient cenovej úrovne kCU = 2,707 prevzatý z tabuľky „Koeficienty cenovej úrovne pre metodiku USI“ za II.Q/2021, voči IV.Q/1996 uverejnenej na internete Ústavu súdneho znalectva, platné v čase ohodnotenia. Výpočet východiskovej hodnoty je vykonaný pomocou rozpočtových ukazovateľov zverejnených v publikácii: Vyparina, M. a kol. „Metodika výpočtu všeobecnej hodnoty nehnuteľností a stavieb“, vydala Žilinská univerzita v roku 2001, ISBN 80-7100-827-3.

 

PÍLNICA na parc. č. 2905/5, k. ú. Pezinok, obec Pezinok, okres Pezinok

 

POPIS STAVBY

Pílnica na parc. č. 2905/5, k.ú. Pezinok, obec Pezinok, okres Pezinok - objekt riešený ako samostatne stojací jednopodlažný halový so šikmou strechou malého sklonu.

 

Dispozičné riešenie:

Pôvodný účel objektu nebol zistený. Objekt je dispozične rozdelený na 3 časti - sociálne zázemie, časť technologická a časť manipulačná alebo skladovacia.

 

Konštrukčné riešenie: Ohodnocovaný objekt je konštrukčne vyhotovený ako drevostavba. Založenie objektu predpokladám na betónových pätkových základoch. Zvislé nosné konštrukcie sú drevené stĺpové. Prestrešenie objektu je realizované šikmou strechou s malým sklonom pomocou drevených lepených väzníkov. Deliace priečky sú murované. Opláštenie objektu je realizované drevenou výplňou medzi drevenými nosnými stĺpmi. Vonkajšie aj vnútorné povrchové úpravy sú realizované ako nátery. Strešná krytina predpoklad z materiálov na báze asfaltu, prevažne nefunkčná resp. odstránená. Objekt obsahuje pozostatok klampiarskych konštrukcií strechy. Povrchové úpravy podláh cementový poter. Výplne okenných otvorov jednoduché drevené, dvere a brány odstránené.

 

Objekt v minulosti obsahoval rozvody vody v rámci sociálneho zázemia, rozvody kanalizácie a elektroinštalácie. Všetko infraštruktúrne zázemie v rámci objektu je odstránené resp. poškodené natoľko, že jeho prípadná rekonštrukcia nie je možná.

 

Na základe potvrdenia - Mesto Pezinok - Potvrdenie o veku stavby zo dňa 21.05.2019, bol objekt daný do užívania v roku 1979. Životnosť porovnateľných objektov sa pohybuje v rozpätí od 30 do 45 rokov. Vzhľadom na súčasný technický stav a niekoľkoročnú zanedbanú údržbu, životnosť objektu určujem na 44. Objekt vzhľadom na zanedbanú údržbu ako aj zjavné známky násilného poškodenia nie je schopný plniť svoj projektový účel. S uvážením technického stavu môže byť prípadná rekonštrukcia objektu ekonomicky nereálna.

 

Výpočet obostavaného priestoru je vykonaný na základe zamerania skutkového stavu. Zrovnaná hrúbka základov je uvažovaná s prihliadnutím na charakter zakladania odborným odhadom 0,20m. Pri stanovení východiskovej hodnoty posudzovaných nehnuteľností som použil koeficient cenovej úrovne kCU = 2,707 prevzatý z tabuľky „Koeficienty cenovej úrovne pre metodiku USI“ za II.Q/2021, voči IV.Q/1996 uverejnenej na internete Ústavu súdneho znalectva, platné v čase ohodnotenia. Výpočet východiskovej hodnoty je vykonaný pomocou rozpočtových ukazovateľov zverejnených v publikácii: Vyparina, M. a kol. „Metodika výpočtu všeobecnej hodnoty nehnuteľností a stavieb“, vydala Žilinská univerzita v roku 2001, ISBN 80-7100-827-3.

 

DIELŇA na parc. č. 2905/6, k.ú. Pezinok, obec Pezinok, okres Pezinok

 

POPIS STAVBY Dielňa na parc. č. 2905/6, k.ú. Pezinok, obec Pezinok, okres Pezinok - nadzemná časť objektu bola k termínu obhliadky odstránená, ostali ponechané len základové konštrukcie a základová doska.

 

Na základe potvrdenia - Mesto Pezinok - Potvrdenie o veku stavby zo dňa 21.05.2019, bol objekt daný do užívania v roku 1982. Životnosť porovnateľných objektov sa pohybuje v rozpätí od 30 do 45 rokov. Vzhľadom na súčasný technický stav a niekoľkoročnú zanedbanú údržbu, životnosť objektu určujem na 40.

 

Výpočet obostavaného priestoru je vykonaný na základe zamerania skutkového stavu. Zrovnaná hrúbka základov je uvažovaná s prihliadnutím na charakter zakladania odborným odhadom 0,20m. Predpokladaná konštrukčná výška je 3,0m.

 

Pri stanovení východiskovej hodnoty posudzovaných nehnuteľností som použil koeficient cenovej úrovne kCU = 2,707 prevzatý z tabuľky „Koeficienty cenovej úrovne pre metodiku USI“ za II.Q/2021, voči IV.Q/1996 uverejnenej na internete Ústavu súdneho znalectva, platné v čase ohodnotenia. Výpočet východiskovej hodnoty je vykonaný pomocou rozpočtových ukazovateľov zverejnených v publikácii: Vyparina, M. a kol. „Metodika výpočtu všeobecnej hodnoty nehnuteľností a stavieb“, vydala Žilinská univerzita v roku 2001, ISBN 80-7100-827-3.

 

GARÁŽE na parc. č. 2905/7, k.ú. Pezinok, obec Pezinok, okres Pezinok

 

POPIS STAVBY

Garáže na parc. č. 2905/7, k.ú. Pezinok, obec Pezinok, okres Pezinok pozostávali z halovej a zrejme administratívnej časti. Nadzemná časť halovej časti objektu bola k termínu obhliadky odstránená, ostali ponechané len základové konštrukcie a základová doska. Administratívna časť objektu ostala ponechaná, z dôvodu havarijného stavu nebola vykonaná obhliadka interiérovej časti.

Administratívna časť objektu je dvojpodlažný objekt s drevenou nosnou konštrukciou, z vonkajšej strany obmurovaná zrejme požiarnou stenou. Založenie objektu predpokladám na betónových pásových základoch. Zvislé nosné konštrukcie sú drevené stĺpové, stropné konštrukcie sú drevené trámové s rovným podhľadom. Deliace priečky sú realizované ako sendvičové drevené. Opláštenie objektu z čelnej a zadnej strany realizované sendvičovou drevenou skladbou s tepelným izolantom, bočné steny sú murované. Vonkajšie aj vnútorné povrchové úpravy sú realizované ako nátery, bočné steny bez povrchovej úpravy. Zastrešenie objektu je realizované plochou strechou, strešná krytina predpoklad z materiálov na báze asfaltu. Objekt neobsahuje klampiarske konštrukcie. Povrchové úpravy podláh odstránené, v štádiu cementových poterov alebo drevených záklopov. Výplne okenných otvorov drevené zdvojené, dvere hladké, prevažne odstránené.

Objekt v minulosti obsahoval rozvody elektroinštalácie. Všetko infraštruktúrne zázemie v rámci objektu je odstránené resp. poškodené natoľko, že jeho prípadná rekonštrukcia nie je možná.

Na základe potvrdenia - Mesto Pezinok - Potvrdenie o veku stavby zo dňa 21.05.2019, bol objekt daný do užívania v roku 1982. Životnosť porovnateľných objektov sa pohybuje v rozpätí od 30 do 45 rokov. Vzhľadom na súčasný technický stav a niekoľkoročnú zanedbanú údržbu, životnosť objektu určujem na 40 rokov. Zostávajúca časť objektu je vo veľmi zlom technickom stave, s narušenou statickou stabilitou. Rekonštrukcia objektu je ekonomicky nereálna.

Výpočet obostavaného priestoru je vykonaný na základe zamerania skutkového stavu. Zrovnaná hrúbka základov je uvažovaná s prihliadnutím na charakter zakladania odborným odhadom 0,20m. Predpokladaná konštrukčná výška podlaží je 3,0m.

Pri stanovení východiskovej hodnoty posudzovaných nehnuteľností som použil koeficient cenovej úrovne kCU = 2,707 prevzatý z tabuľky „Koeficienty cenovej úrovne pre metodiku USI“ za II.Q/2021, voči IV.Q/1996 uverejnenej na internete Ústavu súdneho znalectva, platné v čase ohodnotenia. Výpočet východiskovej hodnoty je vykonaný pomocou rozpočtových ukazovateľov zverejnených v publikácii: Vyparina, M. a kol. „Metodika výpočtu všeobecnej hodnoty nehnuteľností a stavieb“, vydala Žilinská univerzita v roku 2001, ISBN 80-7100-827-3.

 

                                                           POZEMKY parcely reg. „C“:

Parcela

Druh pozemku

Spolu výmera [m2]

Podiel

Výmera [m2]

2901/3

zastavané plochy a nádvoria

5898,00

1/1

5898,00

2905/1

zastavané plochy a nádvoria

3187,00

1/1

3187,00

2905/2

zastavané plochy a nádvoria

  438,00

1/1

438,00

2905/3

zastavané plochy a nádvoria

3228,00

1/1

3228,00

2905/4

zastavané plochy a nádvoria

333,00

1/1

333,00

2905/5

zastavané plochy a nádvoria

873,00

1/1

873,00

2905/6

zastavané plochy a nádvoria

482,00

1/1

482,00

2905/7

zastavané plochy a nádvoria

287,00

1/1

287,00

Spolu výmera:

14 726,00

 

Predmetné pozemky parc. registra „C“ č. 2901/3, 2905/1, 2905/2, 2905/3, 2905/4, 2905/5, 2905/6 a 2905/7, k.ú. Pezinok, obec Pezinok, okres Pezinok sú situované v rámci priemyselnej zóny okresného mesta Pezinok, nachádzajúcej sa v južnej okrajovej časti mesta. Nehnuteľnosti sú prístupné po pozemkoch vo vlastníctve Mesto Pezinok z ulice Glejovka. Areál bol v minulosti priamo dostupný v rámci "verejných" komunikácií, posledný prístupový úsek bol k termínu obhliadky oplotený v rámci areálu Mikrochem, spol. s r.o. aj napriek skutočnosti, že pozemky komunikácií sú vo vlastníctve Mesta Pezinok. V prípade, že nepríde k vysporiadaniu vzťahu k verejnej komunikácii, ktorú si "pričlenil" vlastník areálu Mikrochem, spol. s r.o., bude nevyhnutné vybudovať novú prístupovú komunikáciu do areálu z verejnej komunikácie v dĺžke cca 20m na pozemkoch vo vlastníctve Mesta Pezinok.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Predmet dražby sa draží tak ako „stojí a leží“.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 681
Exekučný príkaz EX 5372/2006 na zriadenie exekučného záložného práva v prospech oprávneného Sociálna poisťovňa ,pobočka Bratislava,IČO: 30 807 484 - súd.exek.Mgr.Boris Sobolovský - Exekútorský úrad so sídlom v Bratislave II

Záložné právo číslo 801/340/14562/2009/1131/Ruž v prospech Daňový úrad Bratislava VI,Ševčenkova 32,Bratislava 5

Záložné právo číslo 801/340/14563/2009/1131/Ruž v prospech Daňový úrad Bratislava VI,Ševčenkova 32,Bratislava 5

Rozhodnutie o zriadení záložného práva v prospech Mesto PEZINOK,Radničné nám.7 na zabezpečenie daňovej povinnosti - Zn.:32895/5/23/5917/2009

Exekučný príkaz na vykonanie exekúcie predajom nehnuteľnosti EX 4639/2006 zo dňa 28.1.2010 v prospech oprávneného Sociálna poisťovňa, IČO : 30807484 - (Exekútorský úra Bratislava, JUDr. Boris Sobolovský , Koceľova 15, Bratislava). Podanie: P1 9/2010

Rozhodnutie o zriadení záložného práva v prospech Mesto Pezinok na zabezpečenie daňového nedoplatku č. 26540/5/23/4953/2010 zo dňa 13.8.2010. Podanie: Z 2269/2010
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
327.000,- €, stanovená Znaleckým posudkom č. 317/2021 zo dňa 31.08.2021, vypracovaný Ing. Ivanom Šimekom, znalcom v odbore stavebníctvo
K. Najnižšie podanie 299.000,- €
L. Minimálne prihodenie 500,- €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 49.000,- €
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. bezhotovostný prevod na účet dražobníka č. ú.: 2621858260/1100, vedený v Tatra banka, a.s. pod V.S.: 800121 (SWIFT TATRA banka, a.s.: TATR SK BX, IBAN: SK 1411 0000 0000 2621 8582 60) najneskôr do otvorenia dražby s preukázaním sa potvrdenia o úhrade zákonom povoleným spôsobom.
2. v hotovosti do pokladne dražobníka najneskôr do otvorenia dražby.
3. vo forme bankovej záruky v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní dražby za predpokladu, že účastník dražby sa stane vydražiteľom.
4. vo forme notárskej úschovy.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky 1. originál príkazu na úhradu peňažných prostriedkov vo výške dražobnej zábezpeky. Účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka. 2. hotovosť vo výške dražobnej zábezpeky. 3. originál alebo úradne overená kópia dokladu preukazujúca vystavenie bankovej záruky. 4. originál alebo úradne overená kópia dokladu preukazujúceho notársku úschovu.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky Najneskôr do otvorenia dražby.
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Neúspešným účastníkom dražby, ktorí zložili dražobnú zábezpeku v hotovosti, bude dražobná zábezpeka vrátená hneď po skončení dražby. Neúspešným účastníkom dražby, ktorí zložili dražobnú zábezpeku bezhotovostným prevodom na účet dražobníka, bude dražobná zábezpeka vrátená bez zbytočného odkladu po skončení dražby bezhotovostným prevodom na účet označený účastníkom dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením v hotovosti do pokladne v sídle dražobníka alebo bezhotovostným prevodom na účet dražobníka č. 2621858260/1100, vedený v Tatra banka a.s. (SWIFT TATRA banka, a.s.: TATR SK BX, IBAN: SK 1411 0000 0000 2621 8582 60) a to do 30 dní odo dňa skončenia dražby. Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) 1. termín: 28.12.2021 o 11:00 hod. 2. termín: 10.01.2022 o 11:00 hod.
Miesto obhliadky katastrálne územie
Organizačné opatrenia Záujemcovia o vykonanie obhliadky sa prihlásia telefonicky najneskôr 24 hodín pred stanoveným termínom obhliadky na t. č. : 0917 450 628. Stretnutie záujemcov sa uskutoční pred vstupom do areálu (Mikrochem), ulica Za dráhou 33, Pezinok.
Obhliadky je možné vykonať aj mimo termín stanovený v oznámení o dražbe po predchádzajúcej dohode s dražobníkom. Bližšie informácie na t. č. : 0918 834 834 alebo 041/763 22 34.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
V zmysle ustanovenia § 27 ods. 1 zákona č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v ustanovenej lehote prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice najneskôr do 5 dní. Ku dňu zaplatenia ceny dosiahnutej vydražením vydražiteľom zaniká pohľadávka veriteľa v rozsahu uspokojenia veriteľa z výťažku dražby.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
a.) zaplatenie ceny dosiahnutej vydražením podľa § 27 ods. 1 zákona č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách,
b.) osvedčený odpis notárskej zápisnice osvedčujúcej priebeh dražby podľa § 29 zákona č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách.
- Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby.
- Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť je predchádzajúci vlastník povinný v zmysle ustanovenia § 29 ods. 2 zákona č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách, odovzdať vydražený predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov vydražiteľovi. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíšu predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe; o tom dražobník túto osobu poučí.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Ľudmila
c) priezvisko Joanidisová
d) sídlo Plynárenská 7/C, 821 09 Bratislava