Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 130/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 8.7.2021
  • Značka:
  • K032859
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Pavol Blaško
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Pod Hájom 1366/167, 018 41 Dubnica nad Váhom
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 28.08.1986
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: Mgr. Ing. Miroslav Babeľa
Sídlo správcu: Centrum 27/32, 01701 Považská Bystrica
Kotakt na správcu : babela@slovanet.sk, 0907 317 505
Spisová značka správcovského spisu : 40OdK/498/2020 S1562
Spisová značka súdneho spisu : 40OdK/498/2020
Druh podania : Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu

Mgr. Ing. Miroslav Babeľa, so sídlom Centrum 27/32, 017 01 Považská Bystrica, ako správca dlžníka Pavol Blaško, nar. 28.08.1986, trvale bytom Pod Hájom 136/167, 018 41 Dubnica nad Váhom (ďalej len „Dlžník“ v príslušnom gramatickom tvare), týmto v súlade s ustanovením § 167p ods. 1 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení účinnom od 01.01.2020 (ďalej len „ZKR“) vyhlasuje

 

II. kolo verejného ponukového konania

na predaj majetku Dlžníka, ktorý je zapísaný v súpise všeobecnej podstaty zverejnenom v Obchodnom vestníku SR č. 107/2021 zo dňa 04.06.2021 pod č. K026573, s týmito podmienkami :

 

I. Všeobecné podmienky verejného ponukového konania

I.1. Predmetom ponukového konania je :

P.č.

Opis súpisovej zložky

Typ zložky

Súpisová hodnota

1.

obchodný podiel dlžníka v obchodnej spoločnosti K - 2 Bau GmbH, s. r. o., so sídlom Braneckého 3162/14, 911 01 Trenčín, IČO: 51 103 486, zapísanej v obchodnom registri OS Trenčín, odd.: Sro, vl. č. 41751/R, v rozsahu 100 %

Iná majetková hodnota

 

5.000,00 €

I.2. V druhom kole verejného ponukového konania sa predaj predmetu ponukového konania uskutoční za najvyššiu ponúknutú kúpnu cenu.

I.3. Správca týmto vyzýva záujemcov, aby v lehote 15 dní od zverejnenia tohto oznámenia o verejnom ponukovom konaní v Obchodnom vestníku SR podávali záväzné ponuky podľa podmienok uvedených v tomto oznámení. Za deň zverejnenia tohto oznámenia sa v súlade s ustanovením § 199 ods. 9 ZKR považuje až nasledujúci deň po faktickom uverejnení v Obchodnom vestníku SR a tento deň je rozhodným dňom pre počítanie lehoty na podávanie ponúk. Ak pripadne posledný deň lehoty na podávanie ponúk na sobotu, nedeľu alebo sviatok, je posledným dňom lehoty najbližší nasledujúci pracovný deň.

I.4. Ponuka záujemcu musí byť doručená do kancelárie správcu na adrese na adrese Centrum 27/32, 017 01 Považská Bystrica, a to osobne alebo prostredníctvom poskytovateľa poštových služieb najneskôr do 15:00 hod. posledného dňa lehoty na predkladanie ponúk.

 

II. Minimálne formálne a obsahové náležitosti ponuky

II.1. Záujemca je povinný ponuku predložiť v zalepenej obálke s výrazným označením „Konkurz Pavol Blaško – NEOTVÁRAŤ".

II.2. Záujemca je oprávnený do verejného ponukového konania predložiť len jednu ponuku na rovnaký predmet ponukového konania.

II.3. Záujemca nie je oprávnený do skončenia verejného ponukového konania predloženú ponuku meniť ani vziať späť.

II.4. Záujemca je povinný pred podaním ponuky riadne a včas zložiť sumu vo výške ponúkanej kúpnej ceny (t. j. 100 %) predmetu ponukového konania (ďalej aj ako „Záloha“) na účet zriadený správcom pre účely predmetného konkurzu, vedený vo Fio banka, a. s., pobočka zahraničnej banky, č. účtu (IBAN): SK77 8330 0000 0024 0124 9615, pričom ako variabilný symbol uvedie svoje IČO (právnické osoby alebo fyzické osoby - podnikatelia) alebo dátum narodenia v tvare DDMMRRRR (fyzické osoby – nepodnikatelia). Záloha je zložená včas, ak je najneskôr v posledný deň lehoty na podávanie ponúk pripísaná na účet uvedený v predchádzajúcej vete tohto bodu.

II.5. Ponuka doručená správcovi musí minimálne obsahovať :

a) nezameniteľné označenie záujemcu

- právnické osoby a fyzické osoby podnikatelia - obchodné meno, sídlo alebo miesto podnikania, IČO, DIČ, IČ DPH, označenie osoby (meno, priezvisko, bydlisko a dátum narodenia), ktorá koná za záujemcu alebo v jeho mene, s uvedením a preukázaním jej oprávnenia na toto konanie plnomocenstvom, ak nejde o štatutárny orgán alebo jeho člena; obligatórnou prílohou ponuky musí byť aktuálny výpis z obchodného registra, živnostenského registra alebo inej obdobnej evidencie (vždy originál alebo úradne overená kópia),

- fyzické osoby - meno, priezvisko, bydlisko, dátum narodenia; obligatórnou prílohou ponuky musí byť fotokópia platného občianskeho preukazu alebo cestovného pasu,

b) označenie telefonického a mailového kontaktu na záujemcu,

c) bankové spojenie a číslo účtu v tvare IBAN,

d) výslovný súhlas záujemcu – fyzickej osoby so spracúvaním osobných údajov v zmysle zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov na účely tohto verejného ponukového konania,

e) čestné vyhlásenie záujemcu, že nemá žiadne záväzky voči Dlžníkovi,

f) výslovný súhlas záujemcu s podmienkami verejného ponukového konania bez akýchkoľvek výhrad,

g) jednoznačné označenie predmetu ponukového konania, ktorý je predmetom ponuky v súlade s jeho opisom zverejneným v oznámení o vyhlásení verejného ponukového konania v Obchodnom vestníku,

h) návrh ceny predmetu ponukového konania v mene euro, vyjadreným číslom aj slovom, podpis záujemcu.

II.6. Obligatórnou prílohou ponuky je listina preukazujúca zloženie Zálohy podľa bodu II.4.

 

III. Vyhodnotenie ponúk

III.1. Pri vyhodnotení ponúk sa neprihliada :

a) na ponuku, ktorá nebola doručená správcovi riadne a včas v súlade s bodom I.3. a I.4. a II.1.,

b) na ponuku, ktorá nie je označená spôsobom podľa bodu II.1.,

c) na ponuku, ktorá neobsahuje všetky náležitosti podľa bodu II.5.,

d) na ponuku, ku ktorej nie je priložená listina preukazujúca zloženie Zálohy podľa bodu II.6.,

e) na ponuku, ktorej záujemca nezložil riadne a včas Zálohu podľa bodu II.4.,

f) na viaceré ponuky toho istého záujemcu o ten istý predmet ponukového konania,

g) na ponuku záujemcu, ak sa preukáže, že záujemca v ponuke uviedol nepravdivé alebo neúplné údaje.

III.2. Správca v lehote na vyhodnocovanie ponúk, ktorá je päť (5) pracovných dní od uplynutia lehoty na podávanie ponúk, ponuky vyhodnotí, pričom víťazným záujemcom ponukového konania sa stane záujemca, ktorý splnil všetky podmienky tohto ponukového konania a súčasne ponúkol najvyššiu kúpnu cenu za príslušný predmet ponukového konania. Správca si vyhradzuje právo odmietnuť všetky doručené ponuky.

III.3. Ak viacerí záujemcovia ponúknu za predmet ponukového konania rovnakú cenu, správca vykoná žreb na základe ktorého sa rozhodne, ktorý záujemca sa stane úspešným záujemcom.

III.4. Správca o skutočnostiach podľa bodu III.2. a III.3., ako aj o dôvodoch prečo sa na ponuky neprihliada podľa bodu III.1., vyhotoví úradný záznam.

III.5. Správca je povinný vhodným spôsobom a v primeranej lehote informovať o výsledkoch vyhodnocovania ponúk všetkých záujemcov. Druhé kolo verejného ponukového konania sa považuje za skončené zverejnením oznámenia správcu o vyhodnotení tohto kola verejného ponukového konania v Obchodnom vestníku. Ak v určenej lehote nebola správcovi doručená žiadna ponuka, správca oznámenie o vyhodnotení tohto kola verejného ponukového konania v Obchodnom vestníku nemusí zverejniť; toto kolo verejného ponukového konania sa v takomto prípade považuje za skončené uplynutím lehoty na podávanie ponúk.

III.6. Správca bezodkladne po márnom uplynutí lehoty podľa § 167r ods. 2 ZKR vyzve víťaza verejného ponukového konania na uzatvorenie Zmluvy o prevode obchodného podielu. Záloha zaplatená na účet správcu víťazom verejného ponukového konania sa započíta na úhradu kúpnej ceny. Ak víťaz verejného ponukového konania odmietne uzatvoriť v lehote určenej správcom Zmluvu o prevode obchodného podielu alebo odmietne uzatvoriť Zmluvu o prevode obchodného podielu so správcom navrhnutým obsahom, víťazom ponukového konania sa stane záujemca, ktorý splnil všetky podmienky tohto ponukového konania a súčasne ponúkol v poradí ďalšiu najvyššiu kúpnu cenu za predmet ponukového konania. Záujemcovi, ktorý odmietol uzatvoriť Zmluvu o prevode obchodného podielu podľa predchádzajúcej vety, vznikne povinnosť zaplatiť zmluvnú pokutu vo výške 50 % ním zloženej Zálohy; pohľadávku na zmluvnej pokute je správca oprávnený započítať s pohľadávkou tohto záujemcu na vrátenie zloženej Zálohy, a to v rozsahu, v akom sa tieto pohľadávky vzájomne kryjú. Zmluvná pokuta je príjmom všeobecnej podstaty. Ak v poradí ďalšieho záujemcu niet, druhé kolo verejného ponukového konania sa považuje za neúspešné.

III.7. Oprávnená osoba so súhlasom dlžníka má právo vykúpiť majetok z konkurznej podstaty za cenu, ktorá bola dosiahnutá v ponukovom konaní, ak takúto cenu uhradí správcovi do desať dní od skončenia dražby, ponukového konania alebo predloženia ponuky veriteľom (§ 167p ods. 2 ZKR). Oprávnenou osobou sa rozumie dlžníkov príbuzný v priamom rade, jeho súrodenec alebo manžel.

III.8. Všetky poplatky súvisiace s predajom, resp. s prevodom ponúkaného obchodného podielu na úspešného záujemcu, znáša úspešný záujemca. Predmet ponukového konania sa prevedie na úspešného záujemcu tak, ako stojí a leží. Ďalšie informácie o predmete ponukového konania budú poskytnuté telefonicky (0907317505) alebo elektronickou poštou (babela@slovanet.sk).

III.9. Neúspešným záujemcom bude zaplatená Záloha vrátená prevodom na účet v lehote päť (5) pracovných dní odo dňa akceptácie návrhu zmluvy o prevode obchodného podielu víťazným záujemcom v druhom kole verejného ponukového konania.

V Považskej Bystrici, dňa 01. júla 2021

Mgr. Ing. Miroslav Babeľa, správca