Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 130/2021
  • Kapitola:
  • Konkurzy a reštrukturalizácie
  • Podanie:
  • Oznámenia správcov
  • Deň vydania:
  • 8.7.2021
  • Značka:
  • K032926
Obchodné meno/Názov/Meno a priezvisko dlžníka/úpadcu: Hodoň František
Sídlo/Bydlisko dlžníka/úpadcu: Lutiše 195 195, 01305 Lutiše
IČO/Dátum narodenia dlžníka/úpadcu: 01.11.1974
Obchodné meno správcu:
Titul, meno a priezvisko správcu: JUDr. Anna Machajdová
Sídlo správcu: Budovateľská 516/2, 03853 Turany
Kotakt na správcu : machajdova@centrum.sk, 043/4292580, 0907/852 053
Spisová značka správcovského spisu : 9OdK/40/2021 S533
Spisová značka súdneho spisu : 9OdK/40/2021
Druh podania : Výzva zahraničným veriteľom na prihlásenie pohľadávok

Výzva na prihlásenie pohľadávky zahraničným veriteľom

 

V súlade s Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2015/848 zo dňa 20.05.2015, ako správca dlžníka: František Hodoň, nar. 1.11.1974, bytom Lutiše 195, 013 05 Lutiše, IČO: 37 430 343, Vám oznamujem, že uznesením Okresného súdu Žilina, sp. zn.: 9OdK/40/2021, zverejneným v Obchodnom vestníku č. 109/2021 dňa 8.6.2021, bol vyhlásený konkurz na majetok dlžníka.

Toto uznesenie nadobudlo právoplatnosť dňa 9.6.2021. Týmto dňom bol vyhlásený konkurz dlžníka.

V zmysle zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov (ďalej len "ZKR") veritelia úpadcu sú povinní v lehote 45 dní od vyhlásenia konkurzu prihlásiť svoje pohľadávky v jednom rovnopise na adrese správcu: JUDr. Anna Machajdová, správca, Budovateľská 516/2, 038 53 Turany.

Prihláška musí byť podaná na predpísanom tlačive a musí obsahovať meno, priezvisko a bydlisko alebo názov a sídlo veriteľa, meno, priezvisko a bydlisko alebo názov a sídlo úpadcu, právny dôvod vzniku pohľadávky, poradie uspokojovania pohľadávky zo všeobecnej podstaty, celkovú sumu pohľadávky  s rozdelením na istinu a príslušenstvo a podpis.

Pre každú zabezpečenú pohľadávku musí byť predložená samostatná prihláška s uvedením zabezpečenej sumy, druhu, poradia, predmetu a právneho dôvodu vzniku zabezpečovacieho práva. Rovnakým spôsobom uplatňujú svoje pohľadávky aj veritelia pohľadávok, ktorých vznik je viazaný na splnenie podmienky, pričom sa uvedie skutočnosť, na základe ktorej má pohľadávka vzniknúť alebo podmienku, od ktorej závisí vznik pohľadávky.

V konkurze uplatňuje svoju pohľadávku prihláškou aj veriteľ, ktorý má pohľadávku voči inej osobe ako dlžníkovi, ak je zabezpečená zabezpečovacím právom vzťahujúcim sa k majetku úpadcu.

Pohľadávka sa uplatňuje v mene EUR.

K prihláške sa pripájajú listiny preukazujúce údaje uvedené v prihláške. Ak veriteľ nemá na území Slovenskej republiky bydlisko alebo sídlo alebo organizačnú zložku podniku, v prihláške je povinný uviesť zástupcu na doručovanie písomností, ktorý má bydlisko alebo sídlo na území Slovenskej republiky a ustanovenie zástupcu písomne oznámi správcovi. Ak sa prihlasuje nepeňažná pohľadávka, k prihláške sa pripojí aj znalecký posudok určujúci hodnotu nepeňažnej pohľadávky, inak sa na prihlášku neprihliada

 

Vzor tlačiva prihlášky je k dispozícii na internetovej stránke: https://www.justice.gov.sk/Formulare/Stranky/Konkurz-a-restrukturalizacia.aspx

Na prihlášky, ktoré nebudú spĺňať zákonom stanovené podmienky alebo nebudú doručené v stanovenej lehote sa neprihliada. Správca nie je povinný vyzvať veriteľa na doplnenie alebo opravu neúplnej alebo nesprávnej prihlášky. Prihlášku možno opraviť alebo doplniť len tak, že sa pôvodná prihláška nahradí u správcu novou prihláškou, a to len do uplynutia lehoty na prihlasovanie pohľadávok. 

Veriteľ podľa § 30 ZKR zodpovedá za správnosť údajov uvedených v prihláške.

Toto zverejnenie sa vzťahuje na zahraničných veriteľov, ktorých sídlo a pobyt nie je známe z dokumentov dlžníka.

 

Invitation to lodge a claim for foreign creditor

 

According to the Regulation (EU) 2015/848 of the European parliament and of the Council, dated 20th of May 2015, as the bankruptcy trustee of the debtor: František Hodoň., address: Lutiše 195,013 05 Lutiše Slovak republic, Id. No: 37 430 343, I am obliged to inform you that with the resolution of the District court Žilina, No. 9OdK/40/2021 publiced  in Commercial Bulletin no. 109/2021 dated 8th Juni 2021 bancruptcy procedure was on the Debtor.

This resolution of the District court Žilina, became valid on 9th Juni 2021. The bancruptcy procedure was declared as of this date.

According to the Act. No. 7/2005 Coll. Bankruptcy and Restructuralization Act  (hereinafter only "the BRA") the creditors of the debtor have to lodge their claims in a time period of 45 days beginning with the declaration of the bancruptcy procedure in one original to the bancruptcy trustee to the address: JUDr. Anna Machajdová, správca, Budovateľská 516/2, 038 53 Turany, Slovak republic.

 

The lodgment of claim has to be fulfilled in prescribed form and provide information about the name, surname and the domicile or business name and registered office of bankrupt/debtor, about the name, surname and the domicile or business name and registered office of creditor, the legal cause of claim, ranking of the satisfaction of the claim from the debtor’s estate and the amount of the principal and the interests, the legal cause of the interests; the lodgment of claim has to be signed.

Each secured claim must be lodged separately. Creditors with claims secured with securities also fill in the registration form which has to provide information about the object to which the security is tied, secured sum of claim, type of security and legal cause of security.

Also creditors, who have claim against the third person, however secured by Debtor´s assets, have to lodge their claim in bankruptcy proceedings in question.

The claim has to be lodged in currency named as EUR.

Documents proving the information provided in the lodgement of claim have to be enclosed to the lodgement of claim. In case the creditor does not have a seat or an address or a branch office in the Slovak Republic a representative with an address or a seat in the Slovak Republic has to be stated and noted to the bankruptcy administrator. In case a non-financial claim is lodged, an expert opinion stating the value of the claim has to be added otherwise creditor´s lodgment will not be considered as the lodgment of claim.

 

The lodgment form can be found on the website:

https://www.justice.gov.sk/Formulare/Stranky/Konkurz-a-restrukturalizacia.aspx

Any application of claim that will not meet legal requirements or lodgment of claim which will not be delivered in time will not be considered as claims. The trustee do not have the duty to notify the creditor to amend or to correct the incorrect or the incomplete lodgment of claim. Application form may be corrected or amended only by replacing the original application form by a new application form, but only into the deadline for logging claims.

The creditor is responsible for the legitimacy of his registration according § 30 of the BRA.

This information is designed for foreign creditors, whose place or seat is not obvious from the bussiness documentation of the debtor.

 

V Turanoch dňa 30.6.2021 

In Turany on 30th juni 2021

JUDr. Anna Machajdová, správca Dlžníka (Debtor´s trustee)