Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 178/2020
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o dobrovoľnej dražbe
  • Deň vydania:
  • 16.9.2020
  • Značka:
  • X034404
Profesionálna dražobná spoločnosť s.r.o.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo PDS č. 026/11-2020-PR
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Profesionálna dražobná spoločnosť s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko Masarykova2104001 Košice
a) Názov ulice/verejného priestranstva Masarykova
b) Orientačné/súpisné číslo 21
c) Názov obce Košice d) PSČ 04001
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Košice I , oddiel: Sro , vložka číslo: 15388/V
IV. IČO/ dátum narodenia 36583936
B. Označenie navrhovateľov
1. I. Obchodné meno/meno a priezvisko Vlastníci bytov a nebytových priestorov bytového domu ul. Mládežnícka 6,8,10 v Košiciach Šaca, v zastúpení správcom na základe Zmluvy o výkone správy: BYTEX Slovensko, s.r.o.
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva Čárskeho
b) Orientačné/súpisné číslo 7
c) Názov obce Košice d) PSČ 040 01
e) Štát Slovenská republika
IV. IČO/ dátum narodenia 36171778
C. Miesto konania dražby Profesionálna dražobná spoločnosť, s.r.o., Masarykova 21, 040 01 Košice, dražobná miestnosť, 1. poschodie
D. Dátum konania dražby 20. 10. 2020
E. Čas konania dražby 10.30 hod.
F. Kolo dražby 1. kolo
G. Predmet dražby

Predmetom dobrovoľnej dražby je súbor nehnuteľností zapísaný na LV č. 1073 vedenom Okresným úradom Košice - Katastrálny odbor, okres: Košice II, obec: KOŠICE - ŠACA, katastrálne územie: Šaca, a to:

  • byt č. 2 na prízemí vo vchode 6 obytného domu Mládežnícka 6,8,10 so súpisným číslom 494, ktorý je postavený na parcele registra "C" KN s parcelným číslom 826,
  • podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu, na príslušenstve vo veľkosti: 123/10000,
  • spoluvlastnícky podiel k pozemku vo veľkosti: 123/10000 na parcele registra "C" KN s parcelným číslom 826 s výmerou 630 m2, druh pozemku: zastavaná plocha a nádvorie, (ďalej len „predmet dražby“)
H. Opis predmetu dražby

Byt č.2 na prízemí byt. domu súp. č. 494, Mládežnícka 6, Košice - Šaca

 

Popis bytového domu súp. č. 494 na parc. č. 826, Mládežnícka 6, Košice:

Bytový dom murovanej tehlovej konštrukcie je radový bytový dom s troma sekciami, každá s vlastným vchodom. Bytový dom má 4 nadzemné podlažia a jedno podzemné podlažie s jednou schodiskovou sekciou v strede každého vchodu. V 1.PP sa nachádzajú pivnice patriace k jednotlivým bytom, 1.NP je vstupné podlažie. V 1.NP až 4.NP sa nachádzajú bytové jednotky v celkovom počte 12 bytov. Nehnuteľnosť bola postavená v roku 1963. Ohodnocovaný byt č. 2 je umiestnený na prízemí /1.NP/ bytového domu súp. č. 494 na ul. Mládežnícka č. 6, v katastrálnom území Šaca, obec Košice - ŠACA, okr. Košice II. Lokalita v ktorej sa bytový dom nachádza, bola vystavaná v šesťdesiatych rokoch minulého storočia podľa typových projektov bytových domov pre zamestnancov bývalých Východoslovenských železiarni. O byty je v tejto lokalite záujem v rovnováhe vzhľadom na cenovú dostupnosť bytov. Do centra mesta Košice je cca 15 km. Predmetný byt - garsónka je I. kategórie. Spoluvlastnícky podiel ku spoločným častiam a zariadeniam bytového domu je v podiele 123/10000.

TECHNICKÝ STAV:

Bytový dom nie je zateplený, je s pôvodnou  povrchovou úpravou VPC zdrsnenou omietkou. V bytovom dome bola prevedená výmena spoločných okien a vchodových dverí z obidvoch strán vstupu. Poštové schránky sú tiež vymenené. Na všetkých podlažiach je podlaha PVC linoleum a schodisko s povrchom liate terazzo. Na typickom podlaží sa nachádza chodba a bytové jednotky. Bytový dom je napojený na všetky dostupné mestské inžinierske siete - elektrinu, plynovod, vodovod, kanalizácia a internet. Prístup k bytovému domu je z hlavnej ulice - Budovateľská s parkoviskom v okolí bytového domu. Bytový dom je v dobrom technickom stave vzhľadom na prevedené čiastočné opravy.

SPOLOČNÉ ČASTI:

Základy - základové pásy z liateho betónu

Zvislé nosné konštrukcie - nosné obvodové múry, murované z tehál

Deliace konštrukcie - murované z tehál

Vodorovné konštrukcie - železobetónové

Železobetónové prefabrikované dvojramenné schodiská s povrchom  liate terazzo, zábradlia kovové s nátermi

Zastrešenie bez krytiny - plochá strecha

Krytina strechy - navarované asfaltové pásy

Klampiarske konštrukcie - z pozinkovaného plechu (atiky, rímsy, parapetné plechy, lemovania a pod.).

Úpravy vnútorných povrchov - vápenné štukové omietky stien a stropov

Úpravy vonkajších povrchov -pôvodná VPC omietka

Dvere a vráta - v spoločných priestoroch sú osadené prevažne dvere na báze dreva plné v plechových zárubniach,

vstupné dvere kovové poplastované so zasklením

Okná - plastové s izolačným dvojsklom

Povrchy podláh - v komunikačných priestoroch1. NP vyhotovené z keramickej dlažby, pred bytmi PVC linoleum a na schodoch liate terazzo

Vonkajšie príslušenstvo - pripojenia na technickú infraštruktúru

 

SPOLOČNÉ ZARIADENIA:

Vykurovanie - teplovodné ústredné, napojenie z centrálnej kotolne, pričom v každom byte sú radiátory

Stúpacie a hlavné rozvody k jednotlivým priestorom sú z oceľových rúr

Elektroinštalácia - rozvodná sústava 3NPE, 230/400, 50 Hz, TN-S. Vnútorné rozvody sú realizované v káblových žľaboch, na jednotlivých podlažiach v spoločných priestoroch pod omietkou. Osvetlenie v spoločných priestoroch je nástennými vypínačmi

Bleskozvod - s uzemňovacou sústavou

Vnútorný vodovod - rozvod studenej vody, hlavné rozvody z plastového potrubia

Vnútorná kanalizácia - kompletné rozvody splaškovej a dažďovej kanalizácie z plastových rúr

Vnútorný plynovod - z oceľových rúr.

Ohrev teplej vody - lokálny, elektrické bojlery

Ostatné - rozvody slaboprúdu (telefón, domový telefón, internet)

Výťahy - bytový dom bez výťahu

 

Popis bytu č. 2  na prízemí / 1.NP/,  Mládežnícka 6, Košice - Šaca:

Byt č. 2 je v osobnom vlastníctve. Byt č. 2 je umiestnený v krajnej sekcií bytového domu na prízemí bytového domu Mládežnícka 6, je vybavený úplným základným príslušenstvom a ústredným kúrením z centrálneho zdroja. Byt má murované jadro.

Dispozíciu bytu tvorí: 1x izba, predsieň, kúpeľňa s WC, kuchynský kút a pivnica  v 1.PP.

Byt je hodnotený so štandardným vybavením. Byt je v pôvodnom stave, bez vykonaných väčších dispozičných zmien. Iba čiastočne bola zmenená dispozícia kuchynského kúta. Zohľadnená je staršia rekonštrukcia kúpeľne a kuchyne vykonaná okolo roku 2000 - odhadom podľa technického stavu a typového vybavenia v čase obhliadky. V byte je pôvodné drevené okno a pôvodné vstupné dvere, plné dyhové. Podlaha v izbe je pôvodná z veľkoplošných parketových vlysov, na chodbe je PVC linoleum a v kúpeľni s WC je keramická dlažba a keramický obklad. V kúpeľni sa nachádza murovaný sprchovací kút, keramické umývadlo a splachovacie WC - nádržka umiestnená hore na stene. Kuchynská linka sa skladá z troch oddelených častí, je z materiálu na báze dreva o dĺžke 1,70 m + 0,70 m + 0,80 m. Vybavená je okrúhlym nerezovým drezom s obyčajnou batériou. Na varenie sa využíva elektrická dvojplatnička. Vybavenie kuchyne a kúpeľne je morálne zastaralé, potrebuje výmenu a modernizáciu. Vykurovanie je zabezpečené oceľovým rebrovým radiátorom, ktorý sa nachádza v izbe pod oknom. Ohrev TÚV je zabezpečený vlastným elektrickým bojlerom, ktorý sa nachádza v rohu v kuchynskom kúte nad drezom. Z inžinierskych sieti sa v byte nachádza prívod studenej vody, kanalizácia a elektrina, ktorá je v súčasnosti odpojená. Odpojený je aj plyn - potrubie sa nachádza v odkrytom inštalačnom jadre vo WC.

Výmera bytu je 24,36 m2 vrátane pivnice nachádzajúcej sa v suteréne bytového domu.

Byt je obývaný, ale potrebuje kompletnú rekonštrukciu a modernizáciu.

 

Popis bytu č. 2 - jeho príslušenstva, spoločných častí a zariadení bytového domu súp. č. 494:

Súčasťou bytu je vnútorné vybavenie:

vodovodné, teplonosné, kanalizačné, elektrické, a plynové bytové prípojky, prípojka STA, okrem tých, ktoré sú určené na spoločné užívanie. Poštová schránka, zvonček, vodovodné batérie, sprcha a radiátory.

Spoločné časti domu sú najmä:

základy domu, strecha, chodby, obvodové múry, priečelia, vchody, schodištia, spoločné terasy, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie, zvislé nosné konštrukcie, ktoré sú nevyhnutné pre jeho podstatu a bezpečnosť.

Spoločné zariadenia domu sú najmä:

výťahy, kočikárne, sušiarne, práčovne, STA, bleskozvody, vodovodné, kanalizačné, elektrické a plynové domové prípojky aj keď sú umiestnené mimo domu.

Charakter nehnuteľnosti:

Jedná sa o bytovú jednotku v bytovom dome, ktorá je zaradená do I. kategórie s úplným sociálnym vyhotovením a ústredným vykurovaním.

 

PODLAHOVÁ PLOCHA

Názov miestnosti a výpočet

Podlahová plocha [m2]

Chodba 1,23*1,67

2,05

Izba 4,95*3,17-0,23*1,29

15,39

Kuchynský kút 1,28*0,76+1,11*1,54

2,68

Kúpeľňa + WC 1,57*1,20-0,28*0,59

1,72

Výmera bytu bez pivnice

21,84

Pivnica 1,68*1,5

2,52

Vypočítaná podlahová plocha

24,36

 

POZEMKY

Predmetom ohodnotenia sú pozemky registra C-KN parc. č. 826, ležiace v katastrálnom území Šaca, obce: Košice - ŠACA, okres: Košice II, polohou nachádzajúce sa v mestskej časti Šaca, v zastavanom území mesta Košice. Výmera pozemku parc. č. 826 je 630 m2. Spoluvlastnícky podiel k pozemku podľa LV č. 1073 je: • 23/10000 - Celková výmera vlastníkovho pozemku je 7,75 m2.

Pozemky sú zastavané bytovým domom súp. č. 494, Mládežnícka 6,8,10. Pozemky s možnosťou napojenia na  všetky inžinierske siete - na teplovod, vodovod, kanalizáciu, plyn, NN a internet. Dostupnosť MHD - zastávka do 5 minút pešou chôdzou. Negatívne účinky okolia na pozemky neboli zistené. V bezprostrednej blízkosti sa nevyskytujú bytové domy s marginalizovanými skupinami obyvateľstva, tie sa vyskytujú cca o 100 m ďalej.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Byt č.2 na prízemí byt. domu súp. č. 494, Mládežnícka 6, Košice - Šaca

 

Popis bytového domu súp. č. 494 na parc. č. 826, Mládežnícka 6, Košice:

Bytový dom murovanej tehlovej konštrukcie je radový bytový dom s troma sekciami, každá s vlastným vchodom. Bytový dom má 4 nadzemné podlažia a jedno podzemné podlažie s jednou schodiskovou sekciou v strede každého vchodu. V 1.PP sa nachádzajú pivnice patriace k jednotlivým bytom, 1.NP je vstupné podlažie. V 1.NP až 4.NP sa nachádzajú bytové jednotky v celkovom počte 12 bytov. Nehnuteľnosť bola postavená v roku 1963. Ohodnocovaný byt č. 2 je umiestnený na prízemí /1.NP/ bytového domu súp. č. 494 na ul. Mládežnícka č. 6, v katastrálnom území Šaca, obec Košice - ŠACA, okr. Košice II. Lokalita v ktorej sa bytový dom nachádza, bola vystavaná v šesťdesiatych rokoch minulého storočia podľa typových projektov bytových domov pre zamestnancov bývalých Východoslovenských železiarni. O byty je v tejto lokalite záujem v rovnováhe vzhľadom na cenovú dostupnosť bytov. Do centra mesta Košice je cca 15 km. Predmetný byt - garsónka je I. kategórie. Spoluvlastnícky podiel ku spoločným častiam a zariadeniam bytového domu je v podiele 123/10000.

TECHNICKÝ STAV:

Bytový dom nie je zateplený, je s pôvodnou  povrchovou úpravou VPC zdrsnenou omietkou. V bytovom dome bola prevedená výmena spoločných okien a vchodových dverí z obidvoch strán vstupu. Poštové schránky sú tiež vymenené. Na všetkých podlažiach je podlaha PVC linoleum a schodisko s povrchom liate terazzo. Na typickom podlaží sa nachádza chodba a bytové jednotky. Bytový dom je napojený na všetky dostupné mestské inžinierske siete - elektrinu, plynovod, vodovod, kanalizácia a internet. Prístup k bytovému domu je z hlavnej ulice - Budovateľská s parkoviskom v okolí bytového domu. Bytový dom je v dobrom technickom stave vzhľadom na prevedené čiastočné opravy.

SPOLOČNÉ ČASTI:

Základy - základové pásy z liateho betónu

Zvislé nosné konštrukcie - nosné obvodové múry, murované z tehál

Deliace konštrukcie - murované z tehál

Vodorovné konštrukcie - železobetónové

Železobetónové prefabrikované dvojramenné schodiská s povrchom  liate terazzo, zábradlia kovové s nátermi

Zastrešenie bez krytiny - plochá strecha

Krytina strechy - navarované asfaltové pásy

Klampiarske konštrukcie - z pozinkovaného plechu (atiky, rímsy, parapetné plechy, lemovania a pod.).

Úpravy vnútorných povrchov - vápenné štukové omietky stien a stropov

Úpravy vonkajších povrchov -pôvodná VPC omietka

Dvere a vráta - v spoločných priestoroch sú osadené prevažne dvere na báze dreva plné v plechových zárubniach,

vstupné dvere kovové poplastované so zasklením

Okná - plastové s izolačným dvojsklom

Povrchy podláh - v komunikačných priestoroch1. NP vyhotovené z keramickej dlažby, pred bytmi PVC linoleum a na schodoch liate terazzo

Vonkajšie príslušenstvo - pripojenia na technickú infraštruktúru

 

SPOLOČNÉ ZARIADENIA:

Vykurovanie - teplovodné ústredné, napojenie z centrálnej kotolne, pričom v každom byte sú radiátory

Stúpacie a hlavné rozvody k jednotlivým priestorom sú z oceľových rúr

Elektroinštalácia - rozvodná sústava 3NPE, 230/400, 50 Hz, TN-S. Vnútorné rozvody sú realizované v káblových žľaboch, na jednotlivých podlažiach v spoločných priestoroch pod omietkou. Osvetlenie v spoločných priestoroch je nástennými vypínačmi

Bleskozvod - s uzemňovacou sústavou

Vnútorný vodovod - rozvod studenej vody, hlavné rozvody z plastového potrubia

Vnútorná kanalizácia - kompletné rozvody splaškovej a dažďovej kanalizácie z plastových rúr

Vnútorný plynovod - z oceľových rúr.

Ohrev teplej vody - lokálny, elektrické bojlery

Ostatné - rozvody slaboprúdu (telefón, domový telefón, internet)

Výťahy - bytový dom bez výťahu

 

Popis bytu č. 2  na prízemí / 1.NP/,  Mládežnícka 6, Košice - Šaca:

Byt č. 2 je v osobnom vlastníctve. Byt č. 2 je umiestnený v krajnej sekcií bytového domu na prízemí bytového domu Mládežnícka 6, je vybavený úplným základným príslušenstvom a ústredným kúrením z centrálneho zdroja. Byt má murované jadro.

Dispozíciu bytu tvorí: 1x izba, predsieň, kúpeľňa s WC, kuchynský kút a pivnica  v 1.PP.

Byt je hodnotený so štandardným vybavením. Byt je v pôvodnom stave, bez vykonaných väčších dispozičných zmien. Iba čiastočne bola zmenená dispozícia kuchynského kúta. Zohľadnená je staršia rekonštrukcia kúpeľne a kuchyne vykonaná okolo roku 2000 - odhadom podľa technického stavu a typového vybavenia v čase obhliadky. V byte je pôvodné drevené okno a pôvodné vstupné dvere, plné dyhové. Podlaha v izbe je pôvodná z veľkoplošných parketových vlysov, na chodbe je PVC linoleum a v kúpeľni s WC je keramická dlažba a keramický obklad. V kúpeľni sa nachádza murovaný sprchovací kút, keramické umývadlo a splachovacie WC - nádržka umiestnená hore na stene. Kuchynská linka sa skladá z troch oddelených častí, je z materiálu na báze dreva o dĺžke 1,70 m + 0,70 m + 0,80 m. Vybavená je okrúhlym nerezovým drezom s obyčajnou batériou. Na varenie sa využíva elektrická dvojplatnička. Vybavenie kuchyne a kúpeľne je morálne zastaralé, potrebuje výmenu a modernizáciu. Vykurovanie je zabezpečené oceľovým rebrovým radiátorom, ktorý sa nachádza v izbe pod oknom. Ohrev TÚV je zabezpečený vlastným elektrickým bojlerom, ktorý sa nachádza v rohu v kuchynskom kúte nad drezom. Z inžinierskych sieti sa v byte nachádza prívod studenej vody, kanalizácia a elektrina, ktorá je v súčasnosti odpojená. Odpojený je aj plyn - potrubie sa nachádza v odkrytom inštalačnom jadre vo WC.

Výmera bytu je 24,36 m2 vrátane pivnice nachádzajúcej sa v suteréne bytového domu.

Byt je obývaný, ale potrebuje kompletnú rekonštrukciu a modernizáciu.

 

Popis bytu č. 2 - jeho príslušenstva, spoločných častí a zariadení bytového domu súp. č. 494:

Súčasťou bytu je vnútorné vybavenie:

vodovodné, teplonosné, kanalizačné, elektrické, a plynové bytové prípojky, prípojka STA, okrem tých, ktoré sú určené na spoločné užívanie. Poštová schránka, zvonček, vodovodné batérie, sprcha a radiátory.

Spoločné časti domu sú najmä:

základy domu, strecha, chodby, obvodové múry, priečelia, vchody, schodištia, spoločné terasy, vodorovné nosné a izolačné konštrukcie, zvislé nosné konštrukcie, ktoré sú nevyhnutné pre jeho podstatu a bezpečnosť.

Spoločné zariadenia domu sú najmä:

výťahy, kočikárne, sušiarne, práčovne, STA, bleskozvody, vodovodné, kanalizačné, elektrické a plynové domové prípojky aj keď sú umiestnené mimo domu.

Charakter nehnuteľnosti:

Jedná sa o bytovú jednotku v bytovom dome, ktorá je zaradená do I. kategórie s úplným sociálnym vyhotovením a ústredným vykurovaním.

 

PODLAHOVÁ PLOCHA

Názov miestnosti a výpočet

Podlahová plocha [m2]

Chodba 1,23*1,67

2,05

Izba 4,95*3,17-0,23*1,29

15,39

Kuchynský kút 1,28*0,76+1,11*1,54

2,68

Kúpeľňa + WC 1,57*1,20-0,28*0,59

1,72

Výmera bytu bez pivnice

21,84

Pivnica 1,68*1,5

2,52

Vypočítaná podlahová plocha

24,36

 

POZEMKY

Predmetom ohodnotenia sú pozemky registra C-KN parc. č. 826, ležiace v katastrálnom území Šaca, obce: Košice - ŠACA, okres: Košice II, polohou nachádzajúce sa v mestskej časti Šaca, v zastavanom území mesta Košice. Výmera pozemku parc. č. 826 je 630 m2. Spoluvlastnícky podiel k pozemku podľa LV č. 1073 je: • 23/10000 - Celková výmera vlastníkovho pozemku je 7,75 m2.

Pozemky sú zastavané bytovým domom súp. č. 494, Mládežnícka 6,8,10. Pozemky s možnosťou napojenia na  všetky inžinierske siete - na teplovod, vodovod, kanalizáciu, plyn, NN a internet. Dostupnosť MHD - zastávka do 5 minút pešou chôdzou. Negatívne účinky okolia na pozemky neboli zistené. V bezprostrednej blízkosti sa nevyskytujú bytové domy s marginalizovanými skupinami obyvateľstva, tie sa vyskytujú cca o 100 m ďalej.

 

Predmet dražby sa draží v stave ako stojí a leží v deň konania dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
LV č. 1073, k.ú.: Šaca
ČASŤ B: VLASTNÍCI A INÉ OPRÁVNENÉ OSOBY
4
Poznámka: informatívna: Upovedomnie o zriadení záložného práva č. EX 1102/14, Exekútorský úrad Trebišov, súdny exekútor JUDr. Mária Popiková, Šrobárova 3842/9, 075 01 Trebišov, P 360/2016 - 293/2016
Poznámka Informatívna: Oznámenie o začatí výkonu záložného práva Sp.zn.PDS-026/1-2020-PR, Profesionálnou dražobnou spoločnosťou, s.r.o.Masyrykova 21, 040 01 Košice, IČO: 36 583 936. P471/2020 - č.z.347/2020
ČASŤ C: ŤARCHY
4 Zákonné záložné právo k bytu podľa zákona č. 182/93 Zz. v prospech ost. vlastníkov bytov.
4 Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosť č. EX 1102/14-20 v prospech: Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s., pobočka Košice, Senný trh 1, 040 01 Košice, IČO: 35937874 - Z 2035/16 (EÚ, JUDr. Mária Popiková, Šrobárova 3842/9, 075 01 Trebišov) - v.z.297/2016
4 Exekučný príkaz na zriadenie exekučného záložného práva na nehnuteľnosti EX 10236/17, Exekútorský úrad Bratislava, Záhradnícka 60, JUDr. Rudolf Krutý - súdny exekútor. Z-7294/2017 zo dňa 06.10.2017 - 765/17.
Iné údaje: Bez zápisu.
Poznámka: Bez zápisu
J. Spôsob stanovenia ceny predmetu dražby
Číslo znaleckého posudku:78/2020
Meno znalca:Ing. Eva Hakajová
Dátum vyhotovenia:18.08.2020
Všeobecná cena odhadu:23.200,00 €

K. Najnižšie podanie 23.200,00 €
L. Minimálne prihodenie 200,00 €
M. Dražobná zábezpeka a) výška 4.000,00 €
b) spôsob zloženia dražobnej zábezpeky 1. bezhotovostný prevod na bankový účet dražobníka, č. účtu: IBAN SK4831000000004350268216, vedený v Prima banka Slovensko, a.s., VS:0262020,
2. v hotovosti, v eurách, do pokladne dražobníka na adrese sídla dražobníka - Masarykova 21, 040 01 Košice, alebo v deň konania dražby v mieste konania dražby do pokladne dražobníka,
3. banková záruka,
4. notárska úschova.
Dražobnú zábezpeku nie je možné zložiť platobnou kartou ani šekom.
c) doklad preukazujúci zloženie dražobnej zábezpeky Originál výpisu z bankového účtu, potvrdenie o vklade peňažných prostriedkov na bankový účet v hotovosti (účastník bude pripustený k dražbe, ak do otvorenia dražby bude dražobná zábezpeka pripísaná na účet dražobníka), príjmový pokladničný doklad dražobníka, banková záruka v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní dražby za predpokladu, že účastník dražby sa stane vydražiteľom, notárska úschova v prospech dražobníka s výhradou prevodu platby po doručení zápisnice o vykonaní dražby za predpokladu, že účastník dražby sa stane vydražiteľom.
d) lehota na zloženie dražobnej zábezpeky do otvorenia dražby
e) vrátenie dražobnej zábezpeky Dražobník bez zbytočného odkladu po skončení dražby vráti účastníkovi dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, zloženú dražobnú zábezpeku alebo zabezpečí jej vydanie z notárskej úschovy. Listinu preukazujúcu vydanie bankovej záruky predloženú účastníkom dražby, ktorý predmet dražby nevydražil, dražobník bez zbytočného odkladu vráti účastníkovi dražby, najneskôr však do 5 dní od skončenia dražby alebo od upustenia od dražby.
N. Spôsob úhrady ceny dosiahnutej vydražením
Vydražiteľ je povinný zaplatiť cenu dosiahnutú vydražením do 15 dní od skončenia dražby, ak cena dosiahnutá vydražením je vyššia ako 6 640 eur na bankový účet dražobníka, č. účtu: IBAN SK4831000000004350268216, vedený v Prima banka Slovensko, a.s., pobočka Košice, VS: 0262020, ak sa vydražiteľ nedohodne s navrhovateľom dražby inak. Dražobná zábezpeka sa vydražiteľovi započítava do ceny dosiahnutej vydražením.
O. Obhliadka predmetu dražby (dátum) Obhliadka 1: 01.10.2020 o 15.30 hod. Obhliadka 2: 14.10.2020 o 08.30 hod.
Miesto obhliadky okres: Košice II, obec: KOŠICE - ŠACA, katastrálne územie: Šaca, a to: ­ byt č. 2 na prízemí vo vchode 6 obytného domu Mládežnícka 6,8,10 so súpisným číslom 494
Organizačné opatrenia Stretnutie záujemcov sa uskutoční po predchádzajúcej dohode s dražobníkom, najmenej deň vopred. Bližšie informácie na telefónnom čísle: 0911 420 800.
P. Nadobudnutie vlastníckeho práva k predmetu dražby
Vlastnícke právo k predmetu dražby prechádza na vydražiteľa udelením príklepu a po uhradení ceny dosiahnutej vydražením v ustanovenej lehote. Dražobník vydá bez zbytočného odkladu po nadobudnutí vlastníckeho alebo iného práva vydražiteľovi potvrdenie o vydražení predmetu dražby a v prípadoch, v ktorých sa o priebehu dražby spisuje notárska zápisnica vydá dražobník vydražiteľovi dve vyhotovenia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice.
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
1. Po nadobudnutí vlastníckeho práva alebo iného práva k predmetu dražby odovzdá dražobník bez zbytočného odkladu vydražiteľovi predmet dražby a listiny, ktoré osvedčujú vlastnícke právo a sú nevyhnutné na nakladanie s predmetom dražby alebo osvedčujú iné práva vydražiteľa k predmetu dražby a vydražiteľ prevzatie predmetu dražby písomne potvrdí .
2. Ak ide o nehnuteľnosť, podnik alebo jeho časť, predchádzajúci vlastník je povinný odovzdať predmet dražby na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov. Dražobník je povinný na mieste spísať zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby. Zápisnicu o odovzdaní predmetu dražby podpíše predchádzajúci vlastník predmetu dražby, vydražiteľ a dražobník. Jedno vyhotovenie zápisnice dostane predchádzajúci vlastník a dve vyhotovenia dostane vydražiteľ. Ak niektorá osoba odmietne zápisnicu podpísať alebo ju prevziať, táto skutočnosť sa vyznačí v zápisnici a zápisnica sa považuje za odovzdanú aj tejto osobe.
3. Všetky náklady spojené s odovzdaním a prevzatím predmetu dražby znáša vydražiteľ. Táto povinnosť sa nevzťahuje na náklady, ktoré by ináč nevznikli, ak ich svojou vinou spôsobil predchádzajúci vlastník, majiteľ alebo dražobník alebo ak im tieto náklady vznikli náhodou, ktorá ich postihla.
4. Osoba povinná vydať predmet dražby zodpovedá vydražiteľovi za škodu spôsobenú omeškaním s odovzdaním predmetu dražby.
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
T. Notár
a) titul JUDr.
b) meno Martina
c) priezvisko Mižiková
d) sídlo Nám. osloboditeľov 20, 040 01 Košice