Insolvenční Rejstřík ČR

Obchodný vestník
Detail

Stiahnuť podanie
  • Vestník č:
  • 177/2017
  • Kapitola:
  • Dražby
  • Podanie:
  • Oznámenie o výsledku opakovanej dobrovoľnej dražby
  • Deň vydania:
  • 18.9.2017
  • Značka:
  • X005169
Dražobná spoločnosť, a. s.
Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa § 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) :
Oznámenie o dražbe číslo 380/2017
A. Označenie dražobníka
I. Obchodné meno/meno a priezvisko Dražobná spoločnosť, a. s.
II. Sídlo/bydlisko Zelinárska682108 Bratislava
a) Názov ulice/verejného priestranstva Zelinárska
b) Orientačné/súpisné číslo 6
c) Názov obce Bratislava d) PSČ 82108
e) Štát Slovenská republika
III. Zapísaný Okresný súd Bratislava I , oddiel: Sa , vložka číslo: 3070/B
IV. IČO/ dátum narodenia 35849703
IV. IČO/ dátum narodenia
C. Miesto konania dražby Hotel Slovan***, Železničná 25,984 01 Lučenec, miestnosť: kongresová miestnosť
D. Dátum konania dražby 11. 09. 2017
E. Čas konania dražby 13:30 hod.
F. Kolo dražby Druhé kolo dražby
G. Predmet dražby

Predmetom dražby sú nehnuteľnosti evidované na liste vlastníctva č.164, katastrálne územie Sečianky, Okresný úrad Veľký Krtíš – katastrálny odbor, obec Sečianky, okres Veľký Krtíš a  to:

 

Pozemky – parcely registra „C“:

parcelné číslo 293/5 s výmerou 360 m2, druh pozemku: zastavané plochy a nádvoria

parcelné číslo 293/6 s výmerou 459 m2, druh pozemku: orná pôda

 

 

Stavby:

súpisné číslo: 193, na parcele číslo: 293/5, popis stavby: rodinný dom

 

 

Príslušenstvo, ktoré nie je zapísané, alebo sa nezapisuje do listu vlastníctva najmä: stavba chlieva na parc.č. 293/6, plot od ulice v čele pozemku, plot s osadením na oporných múroch, plot odd. Pozemok od suseda z bočnej strany, studňa na parc.č. 293/5, prípojka plynu, vonkajšie schody – zadný vchod, vonkajší schod – čelný vstup, 2 x prípojka vody zo studne, žumpa, prípojka kanalizácie, prípojka elektriny do domu, oporné múry, domáca vodáreň, spevnené plochy betónové, spevnené plochy z bet. dlažby, spevnené plochy z bet. kociek...

 

Spoluvlastnícky podiel 1/1.

 

Predmet dražby sa draží tak ako ,,stojí a leží“.

H. Opis predmetu dražby

Rodinný dom s.č.193 je samostatne stojací s čiastočným podpivničením ako i s vytvoreným mimoúrovňovým prízemím a poschodím so sedlovou krovnou konštrukciou a s krytinou "Bramac".

 

Dispozičné riešenie jednotlivých podlaží je nasledovné.

1.PP-suterén

Dispozične pozostáva zo schodišťa, práčovne, chodby a kotolne

1.NP-prízemie

Dispozične pozostáva zo vstupného zádveria, chodby so schodišťom, izby do ulice, obývacej izby, chodby, garáže, špajze a kuchyne.

2.NP-podlažie

Dispozične pozostáva z chodby so schodišťom, 3-och izieb a kúpelne s WC.

 

Začiatok užívania stavby je v roku 1992.

 

POPIS PODLAŽÍ

 

1. Podzemné podlažie

 

Osadenie do terénu do 1,0 m so zvislou izoláciou. Murivo - tehlová do 40 cm. Deliace konštrukcie tehlové. Vnútorné omietky stien vápenné hladké. Stropy sú železobetónové s rovným podhľadom. Klampiarske konštrukcie ostatné -parapet z keramickej dlažby v práčovni a potom už chýbajú a tak uvažujem s 30% nou dokončenosťou. Fasádne omietky 2 x do 1/2 ice brizolitové omietky. Obklady fasád - 2 x do 1/2 ice - murivo z lomového kameňa ako i 1 x do 1/3 iny. Schody sú s povrchovou úpravou cementový poter. Dvere sú plné hladké. Okná drevené zdvojené. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) - nie sú zriadené v tejto časti. Dlažby a podlahy ostatných miestností- cementové potery. Vykurovanie - nie sú osadené vykurovacie telesá. Elektroinštalácia sú urobené rozvody i na 380 V. Rozvod studenej a teplej vody s pozinkovaného potrubia. Kanalizácia - 1 x PVC potrubie. Zdroj teplej vody - osadený obojživelník. Vybavenie kuchyne - osadený sporák na pevné palivo. Vnútorné vybavenie - vaňa plechová smaltovaná, osadené umývadlo 1 ks. Vodovodné batérie ostatné 2 ks.Vnútorné obklady v prevažnej časti práčovne a u vane.

 

1. Nadzemné podlažie

 

Základy betónové - objekt s podzemným podlažím s vodorovnou izoláciou. Podmúrovka- podpivničenie do 1/2 ice ZP s priemernou výškou do 1,0 m z kameňa. Murivo - siporexové s nameranou hrúbkou muriva do 50 cm. Deliace konštrukcie tehlové. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké. Stropy - železobetónové resp. keramické. Krovná konštrukcia je sedlová. Krytina strechy na krove je "Bramac". Klampiarske konštrukcie strechy sú z pozinkovaného plechu- žľaby, zvody a záveterné lišty. Klampiarske konštrukcie ostatné -parapety z pozinkovaného plechu. Fasádne omietky 4 x nad 2/3 iny brizolitové omietky. Schody sú s povrchovou úpravou s kobercovinou - uvažujem ako z PVC. Dvere sú plné s presklením. Okná sú osadené drevené zdvojené. Vonkajšie rolety sú plástové. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň)-cementový poter a položené PVC. Dlažby a podlahy ostatných miestností - cementové potery s položeným PVC alebo kobercovinou Vykurovanie je ústredné s radiátormi plechovými. Elektroinštalácia svetelná na 380 V. Rozvod studenej a teplej vody s pozinkovaným potrubím. Kanalizácia do žumpy 1 x z PVC. Vráta zhrňovacie s výplňou plást zničený a tak uvažujem ako s vrátami rámovými s výplňou. Kanalizácia do žumpy 1 x PVC potrubie. Zdroj vykurovania - osadený kotol ÚK na pevné palivo v suteréne. Vybavenie kuchyne - osadený sporák plynový s elektrickou rúrou, odsávač pár chýba, drezové umývadlo je nerezové, kuchynská linka na báze dreva s rozvinutou šírkou 3,75 m. Vodovodné batérie - 1 ks ostatné. Vnútorné obklady v kuchyni pri sporáku a dreze. Elektrický rozvádzač je osadený s automatickými ističmi.

 

2. Nadzemné podlažie

 

Murivo - siporexové s nameranou hrúbkou do 50 cm. Deliace konštrukcie tehlové. Vnútorné omietky stien sú vápenné hladké. Stropy keramické, resp železobetónové. Klampiarske konštrukcie ostatné - parapety z pozinkovaného plechu. Fasádne omietky 3 x nad 2/3 iny brizolitové omietky. klad. Dvere sú dyhované plné i s presklením. Okná sú drevené zdvojené. Vonkajšie rolety sú z umelej hmoty. Podlahy obytných miestností (okrem obytných kuchýň) položené PVC. Dlažby a podlahy ostatných miestností uvažujem s keramickou dlažbou. Vykurovanie je ústredné s radiátormi plechovými. Elektroinštalácia svetelná. Rozvod studenej a teplej vody s pozinkovaným potrubím. Kanalizácia do žumpy 1 x z PVC potrubia. Vnútorné vybavenie - vaňa plechová smaltovaná a umývadlo 1 ks. Vodovodné batérie - osadené 2 ks ostatné. Záchod je osadený splachovací bez umývadla. Vnútorné obklady vane ako i kúpelne nad 1,35 m výšky. Balkón do 5,0 m2.

 

Stavba chlieva je postavená na parc. KN č.293/6. Stavba je konštrukčne zhotovená so stavebnotechnickým popisom v časti prízemia uvedenom. Dispozične stavba pozostáva z dvoch chlievových miestností ako výbehu pred chlievovými časťami.

Stavba sa stala užívania schopnou v roku 1992. Vek stavby je potom k roku Stavba je stavebne dokončená, bez deštrukčných zmien v konštrukčnom vyhotovení. Údržba stavby je primeraná veku a kvalite vyhotovenia predmetnej stavby. Životnosť stavby je 70 rokov.

 

Plot situovaný v čele pozemku je zhotovený na betónových základových konštrukciách i s podmúrovkou z lomového kameňa s vytvorenými stĺpami medzi ktoré sú osadené kovové vložky. Celková dĺžka plotu je 8,10 m a s výškou výplne 0,85 m. Pohľadová plocha výplne je 6,48 m2.

Do plota sú osadené plotové vráta a vrátka kovovei konštrukcie s kovovou výplňou.

 

Plot s umiestnením na oporných múroch vytvárajúcich vstup do do garáže. Plot je zhotovený z kovovej rámovej konštrukcie s kovovou výplňou. Celková dĺžka plotu je 9,60 m a s výškou výplne 0,80 m. Pohľadová plocha výplne je 7,68 m2.

 

Plot situovaný z bočnej strany pozemku od poľa. Konštrukčne je zhotovený z betónových stĺpikov v zemi uchytených s obetónovaním a z prichyteného drôteného pletiva. Celková dĺžka plotu je 44,0 m a s výškou výplne 1,50 m. Pohľadová plocha výplne je 66,0 m2.

 

Studňa kopaná s osadením v časti dvora, bez osadeného ručného čerpadla spúšťaná z kruhových prefabrikátov s odhadovanou hĺbkou 12,0 m.

 

Prípojka plynu s odhadovanou dĺžkou 7,0 m s bodom napojenia 2,0 m od hranice pozemku v zelenom páse bližšie k domu. Priemer prípojky je 250 mm.

 

Vonkajšie železobetónové schody umožňujúce vstup do domu zadným vchodom s chýbajúcou povrchovou úpravou z keramickej dlažby- dokončenosť 80%. Počet stupňov je 9 s dĺžkami jednotlivých stupňov po 1,40 m.

 

Vonkajší schod umožňujúce vstup do domu od ulice v čele. Schod je s uložením na teréne a s povrchovou úpravou z bet. povrchovej úpravy s jej nalepením bet kociek i s oblúkom. Počet stupňov je 1 s dĺžkou stupňa 1,10 m.

 

Prípojka vody zo studne vedúc dvorom do stavby RD s odhadovanou dĺžkou 9,0 m.

 

Betónová žumpa s odhadovanou kubatúrou 10,0 m3.o.p s umiestnením v časti dvora.

 

Prípojka kanalizácie s odhadovanou dĺžkou 15 m vystupujúca zo suterénu RD so zaústením do žumpy.

 

Prípojka elektriny zhotovené vzdušným káblom s napojením na verejný rozvod zo stĺpa umiestneného na pozemku pri bočnom oplotení s odhadovanou dĺžkou 10,0 m.

 

Prípojka vody zo studne vedúca do suterénu RD s odhadovanou dĺžkou 9,0 m.

 

Kamenné oporné múry umožňujúce vstup do garáže s vypočítanou kubatúrou 2,66 m3.o.p.

 

Domáca vodáreň s osadením v suteréne o objeme 80L.

 

Spevnené betónové plochy slúžiace v časti dvora i vo vstupe do garáže o ploche 6,70 m2 už i s viditeľným opotrebením.

 

Spevnené plochy slúžiace ako spojovací chodník hlavný vstup - zhotovený z prefa tvaroviek o ploche 6,37 m2,

 

Spevnené betónové plochy zhotovené z betónových kociek s uložením do piesku.

CH. Opis stavu predmetu dražby – Viď opis predmetu dražby

Viď opis predmetu dražby.

I. Práva a záväzky viaznuce na predmete dražby
Zmluva o zriadení záložného práva k nehnuteľnosti reg. č. 8328/287152/2006/NSU70 - V 409/2006 zo dňa 11.4.2006 v prospech záložného veriteľa Československá obchodní banka a. s., Praha 1 - Nové Město, Na Příkopě 854/14, IČO: 00001350, pobočka zahraničnej banky v SR, Michalská 18, 815 63 Bratislava, IČO: 30805066 (rodinný dom č. s. 193 na parcele KN č. 293/5/1, parcela KN č. 293/5/1, 293/5/2) - VZ 37/2006
J. Výška ceny dosiahnutá vydražením 0,- EUR
K. Najnižšie podanie nebolo urobené
R. Podmienky odovzdania predmetu dražby
S. Poučenie podľa § 21 ods. 2 až 6 zákona č. 527/2002 Z.z. o dobrovoľných dražbách
  1. V prípade, ak boli porušené ustanovenia zákona o dobrovoľných dražbách, môže osoba, ktorá tvrdí, že tým bola dotknutá na svojich právach, požiadať súd, aby určil neplatnosť dražby. Právo domáhať sa určenia neplatnosti dražby zaniká, ak sa neuplatní do troch mesiacov odo dňa príklepu, ak dôvody neplatnosti dražby súvisia so spáchaním trestného činu a zároveň ide o dražbu domu alebo bytu, v ktorom má predchádzajúci vlastník predmetu dražby v čase príklepu hlásený trvalý pobyt podľa zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v znení zákona č. 454/2004 Z.z., v tomto prípade je možné domáhať sa neplatnosti dražby aj po uplynutí tejto lehoty. V prípade spoločnej dražby bude neplatná len tá časť dražby, ktorej sa takýto rozsudok týka.
  2. Osoba, ktorá podala na súde žalobu podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe, je povinná oznámiť príslušnej správe katastra nehnuteľností začatie súdneho konania.
  3. Účastníkom súdneho konania o neplatnosť dražby podľa bodu 1 písmena S tohto oznámenia o dražbe sú navrhovateľ dražby, dražobník, vydražiteľ, predchádzajúci vlastník a dotknutá osoba podľa bodu 2 písmena S tohto oznámenia o dražbe.
  4. Ak súd určí dražbu za neplatnú, účinky príklepu zanikajú ku dňu príklepu.
  5. Neplatnosť dražby nie je možné vysloviť z dôvodu oneskoreného začatia dražby, ak bolo príčinou oneskoreného začatia dražby konanie inej dražby tým istým dražobníkom na tom istom mieste alebo ak neumožnil vlastník predmetu dražby, ako aj osoba, ktorá má k predmetu dražby iné ako vlastnícke právo, vykonať riadnu obhliadku predmetu dražby.
U. Označenie licitátorov
I. Obchodné meno/meno a priezvisko JUDr. Martin Hatara
II. Sídlo/bydlisko
a) Názov ulice/verejného priestranstva x
b) Orientačné/súpisné číslo x
c) Názov obce x d) PSČ x
e) Štát x
III. Zapísaný
IV. IČO/ dátum narodenia 12345678
V. Odhad ceny predmetu dražby Hodnota predmetu dražby bola zistená podľa znaleckého posudku č. 201/2016, ktorý vypracoval znalec Ing. Ľubomír Rajnoha, znalec v odbore Stavebníctvo, odvetvie pozemné stavby, odhad hodnoty nehnuteľnosti, zapísaný v zozname znalcov, tlmočníkov a prekladateľov, ktorý vedie Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky, evidenčné číslo znlaca 912898
Dátum vypracovania znaleckého posudku: 01.10.2016
43.500,- EUR